Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dva sražení chodci na přechodech. Oba skončili v nemocnici

Policie varuje, opět začalo přibývat nehod na přechodech. Jen v Jablonci došlo ve středu ke dvěma takovým. Podle policistů za nehodami stojí světelné podmínky, lidé by tak měli být opatrnější. A to jak chodci, tak i řidiči.

První nehoda se stala hned po ránu v sedm hodin v Lučanech nad Nisou. „Řidič s vozidlem Renault Twingo jel po silnici první třídy číslo 14 ve směru do Jablonce nad Nisou, kde na přechodu pro chodce narazil do chodkyně, která zde přecházela vozovku z jeho pohledu zprava doleva,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Chodkyně při tomto střetu s vozidlem utrpěla zranění, se kterým byla z místa události převezena posádkou Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje na ošetření do jablonecké nemocnice.

Druhá dopravní nehoda se stala pak v podvečerních hodinách v Jablonci nad Nisou v ulici 28. října v prostoru křižovatky na Horním náměstí. „Zde řidič s vozidlem Škoda Octavia jel z centra města a při odbočování vlevo do ulice 28. října na přechodu pro chodce přehlédl chodce, který na přechod vyšel zpoza zaparkovaného vozidla ve směru od centra města k ulici Palackého,“ uvedla mluvčí. Sám řidič pak sraženého odvezl na ošetření do nemocnice.

Policie varuje chodce, že by právě oni měli dbát zvýšené opatrnosti při přecházení vozovek, a to i na vyznačených přechodech pro chodce. Varuje ale i řidiče. „Upozorňujeme všechny chodce jako nejzranitelnější účastníky silničního provozu, že se v následujícím období kontrolami v celém Libereckém kraji zaměříme také právě i na ně. V rámci dopravně bezpečnostních akcí a preventivních akcí bude sledovat to, zda dodržují pravidla silničního provozu včetně správného používání reflexních prvků,“ uzavřela Sochorová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, nehoda, přechod, jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva sražení chodci na přechodech. Oba skončili v nemocnici  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.