Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Tři dopravní nehody s účastí chodců za jeden den na Českolipsku. Policie vyzývá řidiče i chodce k obezřetnosti

Policisté na Českolipsku řešili v pátek během jednoho dne celkem tři dopravní nehody. Ve všech případech šlo o srážku chodců, kteří byli převezeni do nemocnice. Policie proto tento týden již podruhé vyzývá chodce i řidiče k obezřetnosti.

V pátek policisté na Českolipsku řešili za jeden den celkem tři dopravní nehody s účastí chodců. První dvě nehody se staly přímo v České Lípě a třetí v Zákupech.

„K první dopravní nehodě vyjížděli dopravní policisté hned ráno krátce po půl osmé hodině k základní škole do ulice Purkyňova v České Lípě. V této ulici se nezletilá dívka rozhodla přebíhat vozovku mimo přechod pro chodce a řádně se nerozhlédla, přičemž navíc na mokré vozovce uklouzla a narazila do boku právě projíždějícího vozidla Škoda Octavia,“ sdělila tisková mluvčí policie Libereckého kraje Dagmar Sochorová. Dívka byla se zraněním převezena na ošetření do českolipské nemocnice.

Druhá dopravní nehoda se taktéž odehrála v České Lípě, a to odpoledne pět minut po půl jedné na přechodu pro chodce v ulici Roháče z Dubé. Řidička auta značky Peugeot 207 jela ve směru od ulice Okružní do ulice Českokamenická, kde oslněním od slunce přehlédla přecházející chodkyni po přechodu pro chodce. Žena přecházela silnici ve směru od restaurace směrem k městskému parku. „Po střetu s vozidlem chodkyně utrpěla zranění, se kterým ji zdravotničtí záchranáři také převezli do českolipské nemocnice,“ uvedla Sochorová.

Třetí a poslední dopravní nehoda se stala odpoledne před patnáctou hodinou v Zákupech. Řidič zde při odbočování na parkoviště přehlédl ženu, která přecházela silnici.  „V té době totiž řidič s vozidlem Kia Sportage jel po silnici druhé třídy č. 268 ve směru od ulice Mimoňská na náměstí Svobody, kde při odbočování vlevo na parkoviště u České pošty přehlédl ženu, která přecházela vozovku v ulici Nádražní rovněž směrem k České poště,“ řekla mluvčí. Po následném střetu s autem skončila i tato žena zraněná v nemocnici v České Lípě

Podle Sochorové jsou charaktery zranění a doby jejich léčení předmětem probíhajícího šetření. Alkohol u všech dospělých účatníků policisté vyloučili dechovou zkouškou provedenou na místě, která skončila negativními výsledky. Okolnosti nehod šetří policisté z Dopravního inspektorátu v České Lípě.

„Takové střety s vozidly jsou pro chodce velmi bolestivé, bohužel v některých případech i tragické. Proto opakovaně vyzýváme všechny chodce, aby se v silničním provozu chovali s vědomím, že jsou skutečně těmi nejzranitelnějšími. Vždy raději chvilku počkali a nesnažili se vozovku přecházet za každou cenu, ať už je to po přechodu pro chodce nebo mimo něj. Samozřejmě v této souvislosti důrazně o zvýšení pozornosti a obezřetnosti za volantem žádáme i všechny řidiče. Snažte se některé situace předvídat tak, abyste na ně případně stačili včas reagovat,“ dodává a radí Sochorová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Českolipsko, dopravní nehody, chodec, řidič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tři dopravní nehody s účastí chodců za jeden den na Českolipsku. Policie vyzývá řidiče i chodce k obezřetnosti  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.