Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Brutální napadení před muzeem: Viníci byli po roce potrestáni

Náměstek primátora pro školství Ivan Langr (Starostové pro LK) loni koncem října zveřejnil video, na kterém parta nezletilých pachatelů surově napadla před Severočeským muzeem dvojici chlapců. Případ se po roce podařilo dotáhnout až k verdiktu soudu – trojice útočníků byla Okresním soudem v Liberci potrestána podmínkami, jeden obecně prospěšnými pracemi.

Video napadení loni v říjnu kolovalo sociálními sítěmi a vzbudilo velký ohlas. „Gang mladých teenagerů si vybírá z řad obdobně starých dětí své oběti a surově je mlátí. Šokující video jsem získal od diskrétního zdroje. Na videu, které už včera i dnes kolovalo po instagramu, můžete v krátkém prostřihu vidět včerejší hon na dvě oběti a jejich velmi brutální napadení. Podle neověřené informace snad měla jedna oběť být i ošetřena záchrannou službou,“ uvedl tehdy Langr na svém facebookovém profilu.

Podle něj k podobným incidentům docházelo pravidelně. „Podle určitých svědectví napadali útočníci děti a mládežníky po Liberci a v okolí opakovaně, svoje brutální řádění si natáčeli na mobil a sdíleli na sociálních sítích. Teprve až loňský útok a veřejný tlak ale způsobil, že vyšetřování bylo dotaženo do konce,“ dodal Langr před několika dny.

Případ se totiž dostal až k soudu a čtveřice agresorů odešla s trestem – dva dostali podmíněný trest na deset měsíců a jeden na půl roku s odkladem na dva roky a dohledem probačního úředníka. Mladistvý útočník pak dostal trest 50 hodin obecně prospěšných prací.

Podle Langra by mohlo jít o špičku ledovce, podle něj by se mohlo jednat o organizovanou skupinu. „Podobně brutální útoky dětí na děti jsou (nejen) na území našeho města absolutně neakceptovatelné a je nutné je vyšetřovat s maximální detailností a trestat neméně přísně,“ uvedl.

Zároveň ale podle něj podobných incidentů ubylo. „Policie zároveň přislíbila, že bude mj. více dbát na prevenci a zvýší kontrolu pohostinských a zábavních podniků, které podle ní měly s útoky určitou příčinnou souvislost. A zatím se zdá, že soudní tresty i tato prevence fungují,“ uzavřel.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook/Ivan Langr

Štítky napadení, muzeum, policie, soud, trest

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Václav Kunst

Hm. Tak tohle je už vyšší LEVEL.

Středa, 15. listopadu 2023, 18:54Odpovědět

Jiří Beránek

Jeden takovej chodil i po Brně až narazil.

Středa, 15. listopadu 2023, 18:45Odpovědět

Václav Kunst

Mě by rozhodně zajímalo, kdyby ti pachatelé napadli a ubližovali třeba rodině toho soudce, jestli by tři dostali podmínky a jeden 50 hodin prospěšných prací? Když ubližují a jejich napadení bolí, tak by ten trest měl být rozhodně citelnější. Mladej si odzametá svý hodiny a ti tři darebáci vlastně nic? Žádné omezení venkovního pohybu? S patřičnou namátkovou kontrolou, když státní systém, nebyl dodnes schopen zařídit vybavení, pro hlídání plnění trestů domácího vězení! Potom se nedivím, že první co se nabízí je, že by mělo být těmto týpkům patřičně naloženo na gluteus maximus. 25x na hřbet. S vyhlídkou toho, že jim bude dále podobně naloženo, když cokoli poruší nebo spáchají. Prostě, buď to musí bolet, nebo cítit na penězích. Ubírat na dávkách, nebo je rovnou rušit. Jak jednoduché.

Středa, 15. listopadu 2023, 11:58Odpovědět

Martin Vaněk

Ubírat na dávkách? To nejde, to by byl rásismus... :-D

Středa, 15. listopadu 2023, 16:14Odpovědět

Martin Vaněk

To u nás dokonce policie jela do přímo do nemocnice, a přemlouvala rodiče napadené 14leté slečny, která musela vyhledat lékařské ošetření, aby nepodávala TO - prý stejně nebudou potrestáni, protože jde o dobře známou asociální lůzu, a PČR jí nemůže zaručit bezpečnost... Takže co s takovou svoločí? Chceš se prát? Ok. Nechat jeden den vyhladovět medvěda v Lesoparku v Chomutově, a pak mu tam naházet tyto hrdiny. Celé to živě streamovat na sociálních sítích, a do půl roka bude po problému...

Úterý, 14. listopadu 2023, 19:13Odpovědět

Jan Strapina

Jenom dvě podmínky?! To je kurva málo,zjebat je karabáčem do krve,jako ve staré Arábii,beztak to byly cikánské kurvy,ale to voni neřeknou!!!!!!!!!!!!

Úterý, 14. listopadu 2023, 14:45Odpovědět

Brutální napadení před muzeem: Viníci byli po roce potrestáni  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.