Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Cizinec se vypotácel z automobilu a nadýchal víc než tři promile

Pěkného výtečníka se podařilo zastavit policistům v Jablonném v Podještědí. Šlo o dvaatřicetiletého cizince, který tudy projížděl ve čtvrtek 23. listopadu kolem půl jedenácté večer. Byl totálně opilý, a navíc v naší zemi neměl co dělat.

Muže zastavili při běžné silniční kontrole. „Po vystoupení z vozidla se řidič cizí státní příslušnosti začal před hlídkou potácet a byl z něj cítit alkohol. Na výzvu policistů se podrobil dechové zkoušce, kdy přístroj Drager naměřil u muže hodnotu 3,19 promile alkoholu v dechu a opětovaná zkouška ukázala hodnotu 3,17 promile alkoholu,“ popsala mluvčí Policie ČR Klára Jeníčková.

Požití alkoholu před jízdou přiznal. Vypil nějakou vodku a pár piv. Také uvedl, že se kontroly a toho, že jej může zastavit policie, neobával.

Kontrolou v dostupných informačních evidencí policisté zjistili, že uvedený muž nemá žádný záznam k oprávněnému pobytu ani povolení k výkonu zaměstnání na území České republiky. Na místě mu proto odebrali řidičský průkaz a eskortovali jej do policejní cely,“ dodala Jeníčková.

Potom, co muž vystřízlivěl, byl předán odboru služby cizinecké policie k provedení dalších úkonů ve správním řízení a řízení ve věci pobytu cizinců na území České republiky. Za jízdu pod vlivem alkoholu, mu byl následující den předán záznam o sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna

Štítky alkohol, řidič, cizinec, kontrola, Policie ČR, jablonné v Podještědí, Liberecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec se vypotácel z automobilu a nadýchal víc než tři promile  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.