Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: Cizinec pod vlivem drog se řítil směrem na Polsko s kradeným autem. Havaroval v Dětřichově

Policisté v úterý dopoledne pronásledovali řidiče v BMW s německou značkou, který mířil směrem na Polsko. Honička skončila nakonec v Dětřichově, kde se pokusil objet zastavovací pás a sjel do příkopu.

„Řidič, který svou svižnou jízdou zaujal jejich pozornost již na silnici I/13 poblíž Chrastavy, nereagoval na zákonné výzvy k zastavení. Namísto toho sešlápl plynový pedál a policistům se rozhodl ujet,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Honička skončila nakonec Dětřichově, kde policisté před odbočkou na Heřmanice umístili zastavovací pás. „Řidič se mu pokusil vyhnout, nezvládl však řízení a havaroval mimo komunikaci. Jen s pomyslnou dávkou štěstí si jeho agresivní a nebezpečná jízda nevyžádala žádná zranění ostatních účastníků silničního provozu,“ dodal mluvčí.

Šlo o sedmačtyřicetiletého cizince, kterého policisté na místě zadrželi a provedli u něj orientační zkoušku na zjištění přítomnosti drog. „Ta vykázala pozitivní hodnoty amfetaminu a metamfetaminu,“ potvrdil Robovský.

Další lustrací pak bylo zjištěno, že auto bylo v úterý ráno ukradeno v Německu. „Cizinec po nezbytných a neodkladných úkonech putoval do policejní cely. Za spáchání zločinu legalizace výnosů z trestné činnosti mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody od dvou do osmi let,“ uzavřel mluvčí.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, dětřichov, kradené auto, bmw, policie, cizinec

VIDEO: Cizinec pod vlivem drog se řítil směrem na Polsko s kradeným autem. Havaroval v Dětřichově  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.