Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Dva cyklisté havarovali na kluzkých vozovkách. Oba skončili v nemocnici

Policisté šetří dvě nehody cyklistů, ke kterým došlo v pondělí během dne na Jablonecku. Oba cyklisté dostali na kluzké vozovce smyk a havarovali. Zranění pak skončili v nemocnici.

První nehoda se stala před desátou hodinou v Jenišovicích. „Jednasedmdesátiletý cyklista na jízdním kole při vjíždění na kruhový objezd nezvládl řízení, dostal smyk a spadl na vozovku. Při tomto pádu senior utrpěl zranění, se kterým byl posádkou Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje do nemocnice v Turnově,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Druhá dopravní nehoda se pak stala po třinácté hodině v Jablonci nad Nisou u přehrady v ulici Průběžná. „Jednaosmdesátiletý cyklista jel na jízdním kole ve směru do Mšena a při průjezdu pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost své jízdy na mokré vozovce, dostal také smyk, po kterém upadl na vozovku. Posádka zdravotnických záchranářů ho se zraněním převezla do jablonecké nemocnice,“ popsala mluvčí.

Podle ní ani jeden z cyklistů neměl přilbu. Podle ní také zima není úplně vhodná pro jízdu na kole. „Navíc na mnoha místech bylo vlivem počasí na mnoha místech na vozovkách náledí. Policisté na lince 158 během včerejšího dne přijali oznámení o celkem 51 dopravních nehodách, které se staly na silnicích Libereckého kraje,“ uzavřela Sochorová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky nehoda, cyklisté, kolo, policie, zima, smyk

Dva cyklisté havarovali na kluzkých vozovkách. Oba skončili v nemocnici  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.