Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Řidička přehlédla dvojici na přechodu. Mladík skončil v péči lékařů

Policisté se zabývají nehodou, která se stala před pár dny v ulici 5. května v Jablonci nad Nisou. Řidička tam přehlédla dvojici na přechodu pro chodce a jednoho z nich porazila autem. Mladý muž skončil v péči lékařů.

Nepříjemná příhoda se dvojici stala cestou z Dolního námětí na vlakovou zastávku, v půl páté odpoledne. Dvacetiletý muž a jeho stejně stará kamarádka chtěli přejít ulici po přechodu, zastavili se a rozhlédli. Řidič s autem přijíždějící zleva od Tanvaldu zastavil, aby je nechal přejít. Zprava od Železného Brodu v dohledu žádné auto nebylo, a tak vstoupili do silnice a šli společně po přechodu.

Krátce před tím, než přecházení dokončili, ale do pravého boku mladíka zprava najela 50letá řidička osobním vozem značky Peugeot Megane, která dvojici přehlédla. Horšímu následku této kolize zabránila kamarádka mladíka tím, že ho v posledním zlomku vteřiny prudce strhla na svou stranu,“ popsala mluvčí Policie ČR Ivana Baláková. Přesto do něj vůz narazil a náraz jej odmrštil na silnici.  

Přivolaná zdravotnická záchranná služba muže se zraněním následně převezla na vyšetření do nemocnice, neboť si stěžoval na bolesti horních i dolních končetin.

Zprávu o jeho zdravotním stavu zatím k dispozici nemáme. Řidičku jsme po nehodě podrobili dechové zkoušce, která ukázala, že pod vlivem alkoholu nebyla. Jakou dohru bude pro ni tato událost mít, je do značné míry závislé na zdravotním stavu zraněného mladíka,“ doplnila policejní mluvčí.

Ve stejný den se stala v Jablonci u OC Rýnovka další nehoda, kde auto vrazilo do chodkyně tlačící nákupní vozík. Ženu rovněž převezli záchranáři do nemocnice. Policisté v souvislosti s tím vyzývají řidiče i chodce v opatrnosti, zejména s ohledem na počasí, kdy lidé nebývají na ulici dobře vidět.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, chodci, Jablonec nad Nisou

Řidička přehlédla dvojici na přechodu. Mladík skončil v péči lékařů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.