Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Lupiče chytili při útěku z místa činu. Kasu s penězi zahodil do křoví

Vloupáním do prodejny si chtěl přilepšit třicetiletý muž z České Lípy. Ovšem blesková reakce policie mu nedopřála. Z uloupených peněz se radovat doslova jen pár minut.

Do prodejny v České Lípě se vloupal v neděli 7. ledna po půlnoci. Ovšem někdo si zřejmě všiml, že se v prodejně cosi děje. Informace o možném vloupání do prodejny se dostala k policii a ta okamžitě vyslala na míso hlídku.    

Uvnitř už sice zloděj nebyl, ale všímaví lidé policistům dali poměrně slušný popis podezřelého.

Na základě šetření k popisu možného pachatele se jej hlídka vydala ihned hledat. Nedaleko si všimla muže, který držel v ruce kovovou bednu připomínající kasu. Ten se dal před policisty okamžitě na útěk,“ přiblížila krajská policejní mluvčí Klára Jeníčková.

Při úprku se začal muž zbavovat lupu, protože se mu s těžkou kaskou zřejmě špatně běželo. Postupně tak začal vše odhazovat. V křoví tak skončila kovová kasa s penězi a posléze i mince, které si schoval do pracovní rukavice. Sám se snažil ukrýt do jednoho ze vchodů blízkého paneláku. To mu však nebylo nic platné, před policisty neutekl.

Na místě se k vloupání přiznal a z kapes kalhot vytáhl další odcizené bankovky. Spolu s policisty pak putoval k dalším úkonům na příslušné obvodní oddělení v České Lípě.

Díky rychlé akci a všímavosti policistů se podařilo pachatele doslova pět minut po spáchání skutku zadržet a následně pak odcizené věci vrátit nazpět majiteli. Jednalo se o kovovou pokladní zásuvku s obsahem finanční hotovosti 30 000 korun, 150 euro a stravenkami v nominální hodnotě 1 000 korun.  Rozbitím skleněné výplně dveří způsobil navíc ještě škodu ve výši 14 080 korun,“ vyjmenovala mluvčí Policie ČR.

Třicetiletý muž má podobnou akci už jednou za sebou. V roce 2022 ho za stejný čin odsoudil k nepodmíněnému trestu českolipský okresní soud. Nyní byl v podmínce, propuštěný na zkušební dobou do prosince 2025. V pondělí 15. ledna 2024 mu tak vrchní inspektor sdělil podezření z přečinu krádeže vloupáním a poškození cizí věci. Vzhledem k tomu, že muž byl již za majetkovou trestnou činnost odsouzen, hrozí mu nyní trest odnětí svobody až na tři léta.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky vloupání, prodejna, Česká Lípa

Lupiče chytili při útěku z místa činu. Kasu s penězi zahodil do křoví  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.