Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nedobrzdil a narazil do auta stojícího před přechodem. To porazilo chodkyni

Dva zraněné si vyžádala nehoda, ke které došlo ve středu 17. ledna v České Lípě. Řidič nedobrzdil svůj vůz a vrazil zezadu do jiného, který dával přednost ženě na přechodu. Náraz stojící vůz odmrštil a ten procházející ženu porazil.

Okolnosti dopravní nehody stále šetří policisté. „Čtyřiapadesátiletý řidič ve voze VW Golf jel od nemocnice v České Lípě ve směru k silnici č. 1/9. Nedodržel bezpečnou vzdálenost za vozem Hyundai iX 20, jehož řidič pouštěl chodkyně na označeném přechodu pro chodce. Osobní automobil Hyundai byl nárazem od Volkswagenu odhozen vpřed, kdy narazil přední částí do přecházející ženy,“ popsala mluvčí Policie ČR Klára Jeníčková.

Přecházející žena utrpěla zranění a na místě ji ošetřili záchranáři. Druhým zraněným byl tříletý spolujezdec z Golfu, kterého záchranka převezla k ošetření do Nemocnice s poliklinikou v České Lípě.

Dechová zkouška u obou řidičů byla negativní, technická závada na vozidlech nebyla zjištěna. Okolnosti celé nehody nadále šetří policisté dopravního inspektorátu Česká Lípa.

V návaznosti na povětrnostní podmínky upozorňujeme řidiče, aby přizpůsobili jízdu stavu a povaze vozovky a dodržovali bezpečný rozestup mezi vozidly,“ podotkla Jeníčková.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, chodec, Česká Lípa

Nedobrzdil a narazil do auta stojícího před přechodem. To porazilo chodkyni  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.