Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Porušil dva soudní zákazy a odmítl test na drogy. Může skončit za mřížemi

Na dva roky ve vězení může skončit devětačtyřicetiletý muž, který zcela ignoroval hned dva soudní verdikty. V obou případech mu byl vysloven zákaz řízení. Policisté ho ale chytili právě za volantem.

Muži již policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, kterého se dopustil uplynulou neděli.

Odpoledne, krátce po půl páté, byl hlídkou kontrolován v Jablonci nad Nisou v Jánské ulici při řízení Mercedesu. Kontrolou policisté zjistili, že tento muž má v současné době vysloveny dva zákazy řízení motorových vozidel, a to okresními soudy v Jablonci nad Nisou a České Lípě. Přitom podle druhého rozsudku nesmí řídit až do ledna roku 2025.

Alkohol u podezřelého policisté vyloučili na místě provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek. Ovšem orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek již podezřelý po provedeném poučení odmítl včetně provedení lékařského vyšetření, které by bylo spojené s odběrem,“ doplnila mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

Nyní muži za spáchání uvedeného trestného činu hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na dva roky.

Ohodnoť článek

Foto Drbna

Štítky zákaz řízení, obvinění, Policie ČR, Jablonecko

Porušil dva soudní zákazy a odmítl test na drogy. Může skončit za mřížemi  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.