Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Nechtěli nastoupit do vězení, teď si tam nejspíš pobudou o něco déle

Hned dva muže, kteří se vyhýbali nástupu do vězení, zadrželi policisté na Českolipsku. Každý zvolil jinou strategii, jak se trestu vyhnout. Nevyšla ale ani jednomu.

Třicetiletý muž měl nastoupit do vězení do 27. prosince, ale k výkonu trestu se nedostavil. Výzva mu dorazila do datové schránky už 6. prosince, ale zjevně se mu za mříže nechtělo. „Nakonec ho do věznice eskortovali policisté až 8. ledna. Jim tvrdil, že výzvu nečetl. Soudce ho do vězení poslal za krádeže na 6 měsíců,“ uvedla mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.

Druhý z výtečníků, čtyřiačtyřicetiletý muž si výzvu k nástupu převzal 11. prosince a nastoupit měl 25. prosince. Ani on se ale nedostavil, naopak se raději schoval. „Kolegové ho vypátrali v nočních hodinách dne 3. ledna v jednom polorozpadlém domě v České Lípě a jim se přiznal k tomu, že se vězení chtěl vyhnout. Strávit v něm měl původně za majetkovou trestnou činnost osm měsíců,“ doplnila Baláková.

Oběma se vyhýbání nevyplatí, protože se oba dopustili přečinu a pobyt za mřížemi se jim díky tomu nejspíš o něco protáhne. Za maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání jim může soudce přidat až dva roky pobytu navíc.   

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky vyhýbání trestu, pátrání, policie, Českolipsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nechtěli nastoupit do vězení, teď si tam nejspíš pobudou o něco déle  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.