Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Při požáru baru se zranilo patnáct lidí, čtyři jsou ve vážném stavu. Policisté hledají muže s kanystrem

, aktualizováno 30. ledna 2024, 9:35

Při nočním požáru v baru Black panther v centru Liberce pod vlakovým nádražím bylo zraněno patnáct lidí, čtyři lidé jsou ve vážném stavu v liberecké nemocnici. Policie hledá svědky události a pátrá také po muži v tmavé bundě, který se měl v okolí baru pohybovat s plastovým kanystrem.

Na místě zasahovaly všechny jednotky integrovaného záchranného systému. Evakuováno bylo 30 lidí, do nemocnic záchranáři rozvezli 14 zraněných. „Sedm mělo vážná poranění a sedm lehká," uvedl Georgiev. 

Krajská nemocnice v Liberci aktivovala traumatologický plán 2. stupně. „Uvolnili jsme oba urgentní příjmy a aktivovali personál," uvedl před půlnocí mluvčí nemocnice Václav Řičář. Do nemocnice přijali 4 pacienty v těžkém stavu, nadýchali se zplodin a utrpěli popáleniny. Dalších 6 pacientů bylo přepraveno do nemocnice v lehčím stavu.

Další pacienti jsou v okolních nemocnicích, jedna popálená žena ve Fakultní nemocnici Hradec Králové, kam ji transportoval vrtulník.

Podle informací serveru iDNES.cz požár po konfliktu s obsluhou zapálil jeden z návštěvníků. Prověřování celé události si už převzali krajští kriminalisté. „Zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu obecné ohrožení. Atuálně probíhají úkony spojené s ohledáním vnitřních prostor za využití psa na vyhledávání akcelerantů hoření," uvedl mluvčí policie Vojtěch Robovský

Policie hledá svědky, kteří se v době vzniku požáru pohybovali v ulici 1. máje. „Hledáme svědky, kteří se okolo 22. hodiny pohybovali v bezprostředním prostoru baru na třídě 1. máje. Dále se obracíme na hosty baru, kteří jej navštívili ve včerejších podvečerních a večerních hodinách a zároveň také přijmeme záznamy palubních kamer automobilů, které projížděly v čase okolo 22. hodiny třídou 1. máje v Liberci," dodal. 

Policisté také pátrají po muži, který se pohyboval v bezprostředním prostoru baru. „Muž byl vysoký 170-175 cm, na sobě měl tmavou bundu a tmavé kalhoty. Na hlavě měl čepici s kšiltem. Měl dlouhé světlé vlasy a zřejmě mohl mít krvácivé zranění ve tváři. V blízkosti baru se mohl pohybovat se světlý plastovým kanystrem," uvedl mluvčí. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS LK, Policie ČR, ZZS LK, čtenář Drbny

Štítky ČR, požár, restaurace, kriminalita, Liberec, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při požáru baru se zranilo patnáct lidí, čtyři jsou ve vážném stavu. Policisté hledají muže s kanystrem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.