Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Zloděj měl plán připravený do puntíku. Při krádeži ho ale vyrušili majitelé

Z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody policisté obvinili šestatřicetiletého zloděje, který kradl v chalupě v Desné na Jablonecku. Při krádeži ho ovšem načapali majitelé a on nakonec ukradené věci zahodil při útěku.

Za zmínku stojí, že si zloděj krádež naplánoval a měl k jejímu spáchání tak říkajíc dveře dokořán. Případ tak může být varováním pro další majitele chalup či domů. Muž totiž využil znalosti zdejších poměrů, které získal při opravách chalupy, když tam pracoval.

Muž si naplánoval krádež na první únorový den, na podvečerní čas mezi šestou a půl devátou. Tehdy vnikl do rekreační chalupy, ve které si do přinesených dvou tašek pečlivě uložil starožitný porcelán v hodnotě 25 tisíc korun. Jednotlivé částí porcelánového servisu si zabalil do papírových reklamních letáků a postupně naskládal do uvedených tašek.

Ovšem ve stejném okamžiku k chalupě přijela její majitelka s manželem, kteří podezřelého vyrušili a on i s taškami začal utíkat pryč. Během útěku obě tašky zahodil, čímž část porcelánového servisu rozbil. Z chaty navíc ještě odcizil dva lovecké nože v celkové hodnotě 800 korun,“ popsala mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

Podezřelý muž si celou akci naplánoval dopředu a pro vstup do chalupy ani nemusel použít násilí. Použil jednoduše klíč, o kterém věděl, kam ho majitelka venku u domu ukládá. Se skrýší byl obeznámen, protože nějakou dobu před spácháním tohoto činu v objektu pracoval na jeho rekonstrukci jako zaměstnanec firmy, která v něm prováděla stavební práce.

Velice dobře využil toho, že věděl, kde je uložený klíč od hlavních dveří a také toho, co se v chalupě nachází. Sebou si totiž nepřinesl jen tašky, ale také letáky, do kterých si jednotlivé části porcelánového servisu pečlivě balil. Podezřelý se uvedených trestných činů dopustil i přesto, že byl již v uplynulých třech letech za takový trestný čin pravomocně odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Jablonci nad Nisou,“ doplnila policejní mluvčí.

V souvislosti s tímto případem policisté vyzývají k opatrnosti majitele nemovitostí, kteří při podobných rekonstrukcích objektů svěřují pracovníkům firem klíče od domů. Ne každý totiž vloženou důvěru využije čestně.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Drbna

Štítky krádež, plán, chalupa, Jablonecko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloděj měl plán připravený do puntíku. Při krádeži ho ale vyrušili majitelé  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.