Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Prodával neznačené cigarety z Polska na sociálních sítích. Lapli ho celníci

Za zřejmě výhodný způsob přivýdělku považoval muž z Liberecka přeprodej cigaret dovezených z Polska na sociálních sítích. Jezdil si pro ně do sousední země na koloběžce, kde je nakoupil do zásoby, převezl do Česka a pak nabízel lidem. Jenže cigarety byly neznačené a převážel jich přes hranice nedovolené množství.

Koloběžkáře si celníci vytipovali už vloni. Kromě silnic totiž kontrolují i stezky pro pěší a cyklisty, protože ze zkušenosti vědí, že i tudy převáží lidé zboží, aniž by ho řádně proclili.

Když celníci muže na koloběžce zastavili a provedli lustraci, zjistili, že jde o člověka, který se na sociálních sítích chlubí názorným demonstrováním nelegálního převozu neznačených cigaret z Polska v nadlimitním množství. V době zastavení měl tento muž u sebe v batohu a igelitových taškách 31 kartonů neznačených cigaret,“ popsala mluvčí Celního úřadu Libereckého kraje Amálie Kolářová. Únik na spotřební dani se v tomto případě vyšplhal na částku téměř 22 tisíc korun.

Protože bylo jasné, že půjde o trestný čin, přivolali celníci na místo zadržení hlídku sekce pátrání Generálního ředitelství cel a tento případ jejím zástupcům předali. Zahájit tak mohli úkony trestního řízení o porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží.

Muž dovážené cigarety následně na sociálních sítích nabízel k prodeji. Nemohl ani tvrdit, že limity pro osvobození od daně stanovené zákonem o spotřebních daních nezná. Na jednom ze svých videí totiž upozorňuje, že si může fyzická osoba dovézt přes hranice pouze 4 kartony,“ dodala Kolářová, a tak se jen těžko bude vymlouvat na neznalost.

Od začátku letošního roku zajistily hlídky mobilního dohledu 111.399 kusů cigaret, 5 kg tabáku a necelého půl kila zahřívaného tabáku. Toto vše s únikem na spotřební dani přes 400 tisíc korun, což je téměř o 250.000 korun více než oproti stejnému období v minulém roce.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad Libereckého kraje

Štítky nelegální převoz, cigarety, zadržení, Celní úřad, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prodával neznačené cigarety z Polska na sociálních sítích. Lapli ho celníci  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.