Počasí dnes20 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Policejní pes Max vystopoval zloděje v lese za pár desítek minut

Dokonalý psí čenich pomohl s dopadením dvojice zlodějů v Příchovicích, kde vykradli zahradní domek. Od stavby, v níž i přenocovali, sice utekli do lesa, policejnímu psu ale trvalo jen několik desítek minut, než je našel.

Vše začalo přijetím oznámení o vykradeném zahradním domku, kůlně a stodole na tísňovou linku 158 v sobotu 13. dubna odpoledne krátce po půl jedné. Volající navíc uvedl, že před kůlnou jsou ještě přichystané věci k odnosu, a tak může být zloděj kdekoli kolem.

Operační důstojník na místo ihned vyslal harrachovské policisty a psovoda se služebním psem, který na místo vyjel deset minut po půl jedné. Psovod Josef Cabrnoch se po příjezdu na místo činu rychle seznámil s aktuální situací a následně již vše nechal na svém čtyřnohém parťákovi Maxovi,“ popsala mluvčí Policie ČR Dagmar Sochorová.

Max bez zaváhání vyhledal pachovou stopu, která ho nejprve dovedla k odhozeným odcizeným věcem a poté ji sledoval lesem, přes louku až do dalšího lesa, kde ve skalní rozsedlině našel dvě osoby. Čtyřiatřicetiletá žena a o sedm let starší muž se k vloupání přiznali a byli rovnou zadrženi.

Jak později vypověděli, přišli oba dva do domku den před tím večer a chtěli jen přespat, což také udělali. Po utržení visacího zámku vlezli dovnitř, kde hledali přikrývky. Když ale nic nenašli, vloupali se ještě do sousední kůlny. Jenže tam objevili spoustu nářadí a vynosili jej ven s tím, že ho odnesou a prodají. Jenže o jejich počítání už mezitím informovalo bezpečnostní službu bezpečnostní zařízení v chatě, a tak na místo mířila policie. Ještě před jejím příjezdem ale tuto skutečnost dvojice zjistila a utíkala pryč.

Policisté z Harrachova později zjistili, že muž i žena byli v uplynulých třech letech za obdobné skutky pravomocně odsouzeni. Celou věc si následně převzali jejich kolegové z Oddělení obecné kriminality v Semilech a již v neděli komisař zahájil jejich trestní stíhání jako obviněných ze spáchání trestných činů porušování domovní svobody a krádež ve formě spolupachatelství a dílem dokonaným a dílem ve stádiu pokusu.

Po provedených úkonech trestního řízení byli oba obvinění propuštěni ze zadržení na svobodu. Nyní jim za spáchání uvedených trestných činů hrozí trest odnětí svobody až na tři roky,“ dodala Sochorová.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky zloději, policejní pes, dopadení, policie, Liberecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policejní pes Max vystopoval zloděje v lese za pár desítek minut  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.