Počasí dnes21 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 20. června 2024  |  Svátek má Květa
Bez reklam

VIDEO: S čerstvým řidičákem nezvládl předjíždění, s autem vylétl ze silnice. Hledá se řidič druhého auta

Policie vyšetřuje nehodu, ke které došlo v neděli večer na silnici 9 mezi Zahrádkami a Doksy. Mladý řidič tam nezvládl předjíždění kamionu, protože se nepřesvědčil, že někdo nepředjíždí jeho a s autem v kotrmelcích vylétl ze silnice. Policie nyní zveřejnila video nehody a hledá i řidiče druhého předjíždějícího auta.

„Mladý řidič v osobním vozidle značky Volkswagen Golf světle modré barvy s čerstvým řidičským průkazem v kapse se na rovince před obcí Jestřebí rozhodl předjet kamion. Před zahájením tohoto manévru se ale nepřesvědčil, zda nepředjíždí někdo jeho, a když zjistil, že ano, bylo už pozdě,“ popsala nehodu policejní mluvčí Ivana Baláková.

Jenže jakmile vedle boku svého volkswagenu spatřil předjíždějící vozidlo, naprosto zpanikařil a sešlápl prudce brzdu. „To vedlo ke smyku, který auto rozkolísal a řidič následně vyjel ze silnice na louku. Zde auto těsně minulo vzrostlý strom, udělalo několik kotrmelců a skončilo na střeše,“ dodala mluvčí.

Mladík ale měl obrovské štěstí, z nehody vyvázl bez zranění, jen s pohmožděninami a v šoku. „Ani důkladné vyšetření v nemocnici neodhalilo žádné vážné zranění, a tak ho ještě tentýž den zdravotníci propustili do domácí péče,“ řekla mluvčí s tím, že do příjezdu sanity se mladíkovi věnoval řidič, který policii předal videozáznam. „Na místě zastavili i další lidé a mladíkovi, jímž havárie psychicky otřásla, poskytli deky nebo třeba skládací židli a snažili se ho uklidnit,“ doplnila.

Policisté by v rámci řádného zadokumentování nehodové události rádi mluvili s řidičem předjíždějícího vozidla jako se svědkem. „Touto cestou jej žádáme, aby se nám ozval na lince 158. Ten na místě události nezastavil, protože s vysokou mírou pravděpodobnosti ani nevěděl, jak řidič modrého volkswagenu dopadl,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, nehoda, zahrádky, doksy, nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: S čerstvým řidičákem nezvládl předjíždění, s autem vylétl ze silnice. Hledá se řidič druhého auta  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.