Počasí dnes27 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Patnáctiminutový zásah v koruně stromu. Hasiči z Tanvaldu odchytli vzácného papouška jménem Kvido

Netradiční zásah mají na svém kontě hasiči z Tanvaldu. V neděli 21. července zachraňovali vzácného papouška, který ulétl svému majiteli a na chvíli se zabydlel v koruně vysokého stromu.

Podle mluvčí hasičů Jaroslavy Benešové šlo o vzácného papouška aru v přibližné hodnotě 50 tisíc korun. K odchytu opeřence hasii vyjížděli do obce Držkov k Železnému Brodu. „Majitel zvířete požádal hasiče o pomoc na jejich tísňové lince poté, co mu exotický opeřenec ulétl a uvelebil se v koruně vysokého stromu. Po příjezdu na místo události zasahující hasiči ustavili výškovou techniku – automobilový žebřík AZ 30 z tanvaldské stanice. Poté se za použití potřebných ochranných pomůcek a zajištění vydali papouškovi, který slyší na jméno Kvido, vstříc do zhruba desetimetrové výšky. Tam se jim ho podařilo ve spolupráci s majitelem úspěšně odchytit," popsala Jaroslava Benešová s tím, že celý zásah trval přibližně čtvrt hodiny.

Podle majitele bylo štěstí, že byl Kvido zrovna po „nedělním obědě“. Po krmení prý papoušci sedí klidně a nehnutě i několik hodin. „Ještě, než se hasiči vydali zpět na základnu, pořídili si s Kvidem po vydařené záchraně společnou fotku," dodala Benešová. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Libereckého kraje | Zdroj HZS Libereckého kraje

Štítky pomoc, záchrana, odchyt, papoušek, Kvido, Tanvald

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Patnáctiminutový zásah v koruně stromu. Hasiči z Tanvaldu odchytli vzácného papouška jménem Kvido  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.