Počasí dnes27 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Speciální policejní kontrola na emise. Více než polovina aut měla problém

Policie v celé republice se ve středu zaměřila na měření emisí u vytipovaných vozidel. Nejinak tomu bylo i v Libereckém kraji, kde policisté změřili celkem devět aut. Hned pět z nich pak mělo závady v emisním systému vozidla.

„Cílem této akce je příznivě ovlivnit stav a množství tvorby škodlivých emisí produkovaných výfukovými plyny spalovacích motorů motorových vozidel, které nesplňují příslušné normy a zároveň musí být úplné, nepoškozené a funkční,“ vysvětlil preventista liberecké policie Libor Barták.

Policie v Libereckém kraji tak měla mobilní jednotku vybavenou mobilním analyzátorem pro měření emisí výfukových plynů a obsluhu s příslušnou specializací umožňující kvalifikované měření emisí vozidel v silničním provozu.

A výsledky kontroly moc optimistické nejsou. Z devíti kontrolovaných aut mělo hned pět problém. „U zbylých policisté zjistili jiné závady v technickém stavu. Dva řidiči drželi během jízdy telefon nebo jiné hovorové nebo záznamové zařízení a jeden řidič si nezajistil přepravovaný náklad,“ dodal Barták.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, kontroly, emise

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Speciální policejní kontrola na emise. Více než polovina aut měla problém  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.