Počasí dnes15 °C, zítra11 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Policie šetří požár vlaku u Zákup jako obecné ohrožení z nedbalosti

Téměř dvoumilionová škoda vznikla v pondělí odpoledne při požáru vlaku nedaleko Zákup. Hasiči při zásahu evakuovali 39 lidí, nikomu se nic nestalo. Policie nyní požár vyšetřuje. „Zjišťujeme, zda za ním nestojí nedbalost konkrétní osoby,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Požár vznikl mezi zastávkami Zákupy a Zákupy Božíkov. „Z nezjištěného důvodu vznikl požár. V té době v ní cestovalo 39 lidí včetně dvou zaměstnanců železniční společnosti. Na místo se sjely složky IZS. Díky jim i pohotové reakci strojvůdce a průvodčího se podařilo všechny pasažéry dostat včas do bezpečí,“ popsala Baláková.

Na soupravě vznikla škoda za minimálně 1,9 milionu korun. „Na objasňování příčiny požáru spolupracujeme s vyšetřovatelem Hasičského záchranného sboru. Kriminalisté nyní zjišťují, zda za požárem nestojí nedbalost konkrétní osoby a v této souvislosti už zahájili úkony trestního řízení pro přečin obecného ohrožení z nedbalosti,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením HZS LK

Štítky požár, vlak, zákupy, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie šetří požár vlaku u Zákup jako obecné ohrožení z nedbalosti  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.