Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

S nožem v ruce chtěl zabít všechny v ubytovně. Zaútočil i na strážníky, prý slyší hlasy

Jablonečtí strážníci o víkendu musel zasahovat v ubytovně v Belgické ulici. Jeden z tamních obyvatel tam napadl sousedku, pak s nožem zaútočil i na strážníky.

V ubytovně už na strážníky čekal oznamovatel. Podle něj útočník napadl sousedku. A prý to nebylo poprvé. „Podle pana C. dotyčný už v ubytovně fyzicky zaútočil na ostatní obyvatele několikrát. Napadl i přímo pana C. s nožem v ruce a se slovy, že zabije jeho i všechny ostatní v budově,“ uvedl šéf strážníků Michal Švarc.

To poté strážníkům potvrdil i sám napadený. „S agresívním nájemníkem jsou prý problémy už zhruba dva týdny, stěžují si na něj i ostatní nájemníci, kterým vyhrožuje zabitím,“ dodal.

Poté strážníci vyzpovídali i napadenou sousedku. „Vypověděla, že když uklízela pánské toalety, vstoupil do nich muž z pokoje č. 18 a cosi na ni hlasitě pokřikoval. Protože mu nerozuměla, nevšímala si ho a on odešel. Vzápětí se však vrátil se židlí, kterou po ní hodil. Naštěstí se netrefil,“ upřesnila mluvčí radnice Jana Fričová.

Sám útočník pak byl po celou dobu vyšetřování ve svém pokoji s velkým nožem. Dveře pokoje byly zamčené. „Na výzvu městské policie se v mžiku otevřely a v rámu dveří stál muž v šortkách, nůž s dvaceticentimetrovou čepelí v ruce.  Nakročil a nůž namířil na strážníka, který ho vyzval, ať zbraň zahodí. Útočník neposlechl, naopak se rozpřáhl k ráně. Na to strážník okamžitě reagoval, agresora složil na zem, zbavil nože a spoutal,“ popsala mluvčí.

Než dorazila Policie ČR, zjistili strážníci, že jde o muže, který se už v minulosti pod dohledem odborníků léčil s psychickou nemocí. „Údajně mu hlasy v jeho hlavě nařizují, co má dělat,“ uzavřela Fričová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se souhlasem MP Jablonec

Štítky městská policie, jablonec, ubytovna, napadení, nůž

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jan Schovánek

Slušný strážník. Mohl ho klidně zastřelit.

Středa, 21. srpna 2024, 09:10Odpovědět

S nožem v ruce chtěl zabít všechny v ubytovně. Zaútočil i na strážníky, prý slyší hlasy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.