Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Frýdlantské policistky zastavily zloděje, kteří ukradli v pražské tržnici 400 tisíc a ujeli. Za zásah jim poděkoval policejní prezident

Dvěma policistkám z Obvodního oddělení Frýdlant přijel koncem srpna poděkovat za skvělý zásah, díky kterému byli zadrženi a obviněni pachatelé krádeže téměř 400 tisíc korun v pražské tržnici, policejní prezident Martin Vondrášek a krajský ředitel Libor Špráchal. Frýdlantské policistky pachatele, kteří z Prahy odjeli směrem do Libereckého kraje, díky koordinaci s ostatními útvary zadržely na výjezdu z Frýdlantu a to velmi akčně. 

„V polovině srpna jsme přijali na linku 158 oznámení o vloupání do vozidla a krádeži finanční hotovosti v areálu pražské tržnice. Oznamovatel uvedl, že si zde vyřizoval pracovní záležitosti, kdy z tohoto důvodu měl při sobě vyšší finanční hotovost, kterou měl uloženou v příruční tašce uvnitř svého vozidla. Před odjezdem z areálu si povšiml, že má poškozenou pneumatiku a není tak možné s vozidlem odjet. Z toho důvodu využil nedalekého auto servisu uvnitř areálu tržnice. Během toho, co vyčkával na příjem do opravy, přiběhl k uzamčenému vozu neznámý muž, který rozbil přední okénko a odcizil odtud příruční tašku s finanční hotovostí včetně platebních karet. Z místa jej pak okamžitě odvezl jeho komplic,“ popisuje začátek události policejní mluvčí hlavního města Prahy Kristýna Zelinková.

Poškozený se pokusil získat svojí tašku zpět, přičemž se snažil naskočit na ujíždějící vozidlo, ale následně upadl na zem. Díky rychlé operativní činnosti policistů a spolupráci s oznamovatelem se podařilo přesně zjistit trasu pohybu vozidla. Zloději ujížděli směrem do Libereckého kraje, kde po nich začala pátrat hlídka obvodního oddělení policie Frýdlant. „Netrvalo to dlouho a dvojice hlídkujících policistek si povšimla hledaného vozidla, které se pokusilo z místa ujet. Únikovou cestu pachatelům zatarasil projíždějící nákladní vůz a tak zasahující policistka využila situace a vyběhla směrem k hledanému vozidlu, aby jej zastavila. Řidič však ve snaze ujet následně havaroval, a oba muži se dali na útěk,“ líčí další sled událostí policejní mluvčí.

Frýdlantské policistky neváhaly a jednoho z pachatelů pronásledovaly a následně zadržely. „Uběhlo pouze několik hodin a na linku 158 jsme přijali oznámení o pohybu osoby s podivným chováním na jednom z pozemků nedaleko místa, kde došlo k dopadení prvního podezřelého. Na místo se dostavila hlídka ve stejném složení, která zjistila, že se jedná právě o uprchlou osobu. Oba cizince si následně převzali kriminalisté čtvrtého pražského obvodu a začali s nimi provádět úkony trestního řízení. Ze zajištěných důkazů policisté zjistili, že muži páchali tuto činnost velmi sofistikovaným způsobem a jednalo se o plánované a organizované jednání,“ doplnila Kristýna Zelinková.

Prvního z pachatelů zadržely policistky u benzínové pumpy na výjezdu z Frýdlantu směrem na Liberec, druhého na polích od této benzínky směrem na Kunratice.

„Muži jsou obviněni z trestného činu krádeže, poškození cizí věci a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Na návrh státního zástupce byli oba cizinci umístěni do vazby. Svým společným jednáním způsobili poškozenému škodu téměř čtyři sta tisíc korun. V případě odsouzení hrozí pachatelům za uvedené činy trest odnětí svobody až pět let,“ dodává policejní mluvčí.

Za skvěle odvedenou práci při zadržení těchto pachatelů, která probíhala v součinnosti s kolegy z ostatních útvarů oběma frýdlantským policistkám poděkoval policejní prezident přímo v místě jejich pracoviště ve Frýdlantu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Policie ČR

Štítky Frýdlantské policistky zastavily zloděje, kteří ukradli v pražské tržnici 400 tisíc a ujeli. Za zásah jim poděkoval policejní prezident

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Horal

Za to si toho teda koupí..

Úterý, 17. září 2024, 18:27Odpovědět

Frýdlantské policistky zastavily zloděje, kteří ukradli v pražské tržnici 400 tisíc a ujeli. Za zásah jim poděkoval policejní prezident  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.