Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 20. září 2024  |  Svátek má Oleg
Bez reklam

Nehoda na přechodu ve Smržovce. Řidič srazil nezletilou dívku

Jablonečtí policisté vyšetřují nehodu, ke které došlo ve středu navečer na Hlavní ulici ve Smržovce. Řidič tam na přechodu srazil nezletilou dívku. Policisté znovu varují řidiče i chodce, podle nich navíc nastává období, kdy je brzy tma.

K nehodě došlo krátce před devatenáctou hodinou. „Řidič s vozidlem Tesla jel ve směru od centra města do Tanvaldu, kde nezastavil před přechodem pro chodce a narazil do nezletilé dívky, která přecházela po přechodu pro chodce vozovku z jeho pravé strany,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Dívka po střetu s vozidlem upadla na vozovku a utrpěla zranění, se kterým byla převezena posádkou Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje do jablonecké nemocnice. „Charakter a doba léčení jejího zranění je předmětem probíhajícího šetření. Alkohol u řidiče policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek. Veškeré okolnosti celé události i nadále šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Jablonci nad Nisou,“ dodala.

Policisté opět varují řidiče i chodce. „Řidiče vyzýváme, aby především v blízkosti přechodů pro chodce snížili rychlost a naopak zvýšili svou obezřetnost. Zejména v nadcházejících dnech bude viditelnost i přes den již nižší, ráno bude déle tma a odpoledne bude samozřejmě rychleji ubývat denní světlo. Osobu, která na sobě nemá viditelný reflexní prvek, tak lze velmi snadno přehlédnout. Chodce upozorňujeme, aby vozovku přecházeli až ve chvíli, kdy blížící se vozidlo zastaví a je zřejmé, že mu umožní bezpečné přejití,“ uzavřela Sochorová.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky nehoda, smržovka, policie, chodec, přechod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehoda na přechodu ve Smržovce. Řidič srazil nezletilou dívku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.