Počasí dnes15 °C, zítra15 °C
Úterý 8. října 2024  |  Svátek má Věra
Bez reklam

Řidič srazil cyklistu a ujel, protože spěchal. Hledá ho policie

Policie hledá řidiče, který nedaleko České Lípy srazil cyklistu. U nehody sice na nátlak jiné řidičky zastavil, ale rychle odjel, protože prý spěchal.

K nehodě došlo v pátek v 6:40 na silnici třetí třídy od Horní Libchavy na Českou Lípu. „Na rovném úseku do zadní části jeho jízdního kola narazil bílý hyundai, jedoucí ve stejném směru. Mladý muž v důsledku střetu s vozidlem přepadl přes řidítka na silnici, a přitom utrpěl řadu nepříjemných zranění. Naštěstí měl za jízdy připnutou cyklistickou přilbu, která mu při pádu ochránila hlavu,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Řidič se podle ní choval za volantem tak, jako by kolizi s cyklistou ani nezaregistroval a pokračoval v jízdě dál. „Kolemjedoucí řidička osobního vozidla ho však k zastavení přiměla dlouhým troubením. Z hyundaie vystoupil řidič seniorského věku, a když zjistil, co se stalo, prohlásil, že by rád pomohl, ale nemůže, protože spěchá. Pak zase nasedl do auta a odjel,“ dodala.

Lékař zjistil, že při nehodě utrpěl rozsáhlé odřeniny a pohmožděniny a domů ho poslal s krčním límcem. „Touto cestou vyzýváme řidiče bílého hyundaie, aby nás kontaktoval na lince 158 a k nehodové události se osobně vyjádřil. Současně žádáme dosud nevyslechnuté svědky nehody, aby se nám ozvali a pomohli nám hledaného řidiče najít,“ uzavřela Baláková.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Anh Tuan Tran

Štítky policie, nehoda, česká lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič srazil cyklistu a ujel, protože spěchal. Hledá ho policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.