Počasí dnes15 °C, zítra13 °C
Středa 9. října 2024  |  Svátek má Štefan / Sára
Bez reklam

Z trafostanice kradl měď, od proudu odpojil skoro celý Harrachov

Policie pátrá po pachateli, který v pondělí dopoledne od elektřiny odpojil skoro celý Harrachov, a to jen kvůli tomu, aby mohl krást měď. Podle policistů měl přitom obrovské štěstí, že při odpojování vysokého napětí nezemřel.

„Zloděj se vloupal do tamní trafostanice, kde se nachází rozvodna vysokého napětí a dva odstavené transformátory. Z nich neznámý pachatel začal postupně vykrádat jejich měděné součásti včetně chladicího oleje,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Při tom ale udělal něco, co ho mohlo stát život. Rozhodl se odpojit v objektu vysoké napětí a zatáhl za páku odpínače. „Sami pracovníci ČEZU k tomuto úkonu přistupují s respektem a výhradně jen v ohnivzdorných oblecích, přilbách s celoobličejovým štítem a v rukavicích se schopností ochránit je před napětím 40 000 V. O tom, že by zloděj byl takto vybaven, máme silné pochybnosti,“ uvedla mluvčí.

Podle ní měl zloděj obrovské štěstí, pomohlo i to, že v rozhodný okamžik stál na dielektrickém koberci. „V každém případě byl svědkem ohromujícího výboje a zvukového efektu podobnému výbuchu,“ řekla Baláková.

Policisté po pachateli pátrají. „Na nevšední zážitek z pozorování elektrického výboje mu mohla zůstat památka v podobě popálenin. V případě dopadení se bude zodpovídat nejen z krádeže, ale také z ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení,“ uzavřela.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky harrachov, trafotnice, elektřina, zloděj, měď

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z trafostanice kradl měď, od proudu odpojil skoro celý Harrachov  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.