Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Pátek 18. října 2024  |  Svátek má Lukáš
Bez reklam

Řidič nadýchal přes 2,5 promile a přišel o značky i řidičák. Po propuštění znovu nasedl do auta

Až jeden rok ve vězení by mohl strávit pětatřicetiletý muž, kterého v Jablonci v noci na 22. září hned dvakrát zastavila policejní hlídka. Problém ale byl, že byl pod vlivem alkoholu.

„Policisté z oddělení hlídkové služby si ho všimli, jak řídí vozidlo Škoda Fabia a vyjíždí od benzínové čerpací stanice v ulici Želivského přes kruhový objezd směrem do centra města ulicí Rýnovická, kde ho za pomoci světelného a zařízení zastavili,“ popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Podle ní muž od počátku kontroly jevil známky požití alkoholu, který byl z něho i cítit. „Nebylo tedy ani pro policisty překvapením, když následně provedenou dechovou zkouškou v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu 2,67 promile,“ dodala.

Hlídka navíc zjistila, že registrační značky, které měl umístěné na vozidle, byly evidovány v depozitu. „Vzhledem k těmto skutečnostem policisté podezřelému zadrželi řidičský průkaz, z vozidla odebrali uvedené registrační značky a jeho převezli na služebnu obvodního oddělení, odkud byl po provedených úkonech ještě v půl jedné v noci propuštěn,“ řekla Sochorová.

Jenže muž si zřejmě řekl, že domů autem dojede za každou cenu. Stejná hlídka jej totiž kolem jedné hodiny spatřila, jak znovu nasedá do auta a odjíždí směrem do centra. „Policisté se za ním okamžitě rozjeli a v ulici Na Roli ho opět za pomoci majáku zastavili. Na tomto místě se podezřelý opět podrobil dechové zkoušce, a to tentokrát s výsledkem 2,14 promile,“ popsala mluvčí.

Tentokrát policisté muž zadrželi a umístili do policejní cely. „Během této druhé jízdy měl podezřelý samozřejmě již zadržený řidičský průkaz a na vozidle neměl umístěné registrační značky. I po provedení dalších všech potřebných úkonu trestního řízení byl podezřelý propuštěn ze zadržení na svobodu,“ uzavřela Sochorová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie ČR

Štítky policie, jablonec, alkohol, řidič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič nadýchal přes 2,5 promile a přišel o značky i řidičák. Po propuštění znovu nasedl do auta  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.