Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Pondělí 21. října 2024  |  Svátek má Brigita
Bez reklam

V Liberci začal soud s mužem, který loni v Novém Boru zabil svoji družku

V Liberci dnes začal soud s jednatřicetiletým mužem, který loni před Vánoci zabil v Novém Boru na Českolipsku svoji družku. Zasadil jí v jejich bytě 41 ran nožem a sekáčkem. Obžalovaný se k činu přiznal. Státní zástupkyně Petra Pazderková s ním uzavřela dohodu o vině a trestu. Pokud ji soud schválí, potrestán bude 19 roky vězení. Podle obžaloby spáchal násilný čin zvlášť surovým nebo trýznivým způsobem, hrozí mu 15 až 20 let vězení, nebo výjimečný trest.

"Ze strany obviněného došlo k zabití jeho družky. A to tak, že dvěma nástroji, jednak nožem a jednak sekáčkem, jí způsobil 41 bodných, bodnořezných a sečných ran do různých částí těla, jak do hlavy, tak horních i dolních končetin," uvedla Pazderková. Podle ní lze těžko hodnotit, zda šlo ze strany obžalovaného o impulzivní čin. "Ale je pravdou, že poté, co nejprve použil jako nástroj nůž, tak si potom došel pro druhý nástroj a to byl sekáček," dodala státní zástupkyně.

Obžalovaný, který je stíhaný vazebně, dnes svého činu litoval. "Mrzí mě, jak obrovskou újmu jsem svým činem způsobil ... přál bych si vrátit zpět, co jsem udělal," řekl u soudu.

Svoji družku usmrtil loni 22. prosince dopoledne v jejich bytě po předchozí hádce. "Ze spisového materiálu vyplývá, že mezi obviněným a poškozenou byly už delší dobu různé rozpory a poškozená chtěla od pana obviněného odejít," uvedla Pazderková.

Pozůstalí, včetně dvou jejich dětí, po obžalovaném žádají jako náhradu nemajetkové újmy 9,1 milionu. Ministerstvo spravedlnosti navíc požaduje 400 tisíc korun, které vyplatilo jako peněžitou pomoc dětem zavražděné ženy. "Rád bych vyhověl všem, přijde mi to ale nereálné splnit," řekl v reakci na to obžalovaný. Dodal, že nemá žádný příjem, majetek, ani nic našetřeno.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením Policie ČR - ilustrační foto

Štítky ČR, soud, vražda, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Liberci začal soud s mužem, který loni v Novém Boru zabil svoji družku  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.