Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Řidička přehlédla dopravní značení u Stráže nad Nisou a způsobila škodu téměř půl milionu korun

U obce Stráž nad Nisou na Liberecku si řidička nevšimla dopravního značení, které upozorňovalo na zúžení do jednoho jízdního pruhu a narazila do něj. Odhadovaná výše škody dopravního značení a osobního auta činí téměř 500 tisíc korun.

Dopravní nehoda se odehrála v pondělí odpoledne u obce Stráž nad Nisou v okrese Liberec. Čtyřiadvacetiletá řidička si na silnici 3. třídy ve směru z Chrastavy do Liberce nevšimla dopravního značení v podobě tzv. šipky, které upozorňovalo na zúžení do jednoho jízdního pruhu.

„Řidička v osobním vozidle tovární značky VW Touran při projíždění pravotočivě zatáčky v levém jízdním pruhu ve směru jízdy nepřizpůsobila rychlost své jízdy dopravnímu a technickému stavu komunikace. Bohužel si nevšimla ani dopravního značení, které upozorňovalo na zúžení do jednoho a to pravého jízdního pruhu z důvodu údržby komunikace," sdělila policejní mluvčí Libereckého kraje Klára Jeníčková. Podle ní nestihla řidička včas zareagovat a narazila do přívěsného vozíku se světelným signalizačním zařízením (tzv. šipkou) a do stojícího vozidla, které bylo odstaveno v levém jízdním pruhu a označovalo uzavřený jízdní pruh.

Policisté provedli u řidičky dechovou zkoušku, která však skončila negativně. Žena neutrpěla žádná zranění a technická závada na vozidle jako příčina nehody se nepotvrdila. Odhadovaná výše škody činí téměř půl milionu korun. „Škoda na přívěsném vozíku se signalizačním zařízení činí odhadem 200 tisíc korun a u osobního vozidla 250 tisíc korun,“ dodala Jeníčková. Dopravní nehodu šetří policisté z Dopravního inspektorátu v Liberci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se souhlasem Policie ČR

Štítky Liberecko, Stráž nad Nisou, dopravní značení, nehoda, řidička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidička přehlédla dopravní značení u Stráže nad Nisou a způsobila škodu téměř půl milionu korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.