Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

U ZOO řádili zloději. Během pár hodin ukradli dvě Octavie

Sobotní návštěva zoologické zahrady v Liberci vyšla hodně draze pro dvě rodiny. Mezi desátou hodinou dopolední a druhou hodinou odpolední jim neznámí zloději ve Fibichově ulici ukradli auta. V obou případech šlo o Octavie za stovky tisíc korun, po kterých teď pátrají policisté.

„V obou případech přišli o auto lidé, kteří navštívili místní zoologickou zahradu. Když se po její prohlídce na parkovací místo vrátili, už tu svá vozidla nenašli,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

V prvním případě šlo o černou Octavii, ve druhém případě o totožný vůz modré barvy ve verzi Combi. „Způsobená škoda činí dohromady na obou vozech 461 tisíc korun,“ uzavřela mluvčí.

O auta tuzemské automobilky je mezi zloději stále největší zájem. Šest z deseti ukradených aut je podle posledních propočtů značky Škoda. Hned za škodovkami následuje německý Volkswagen, Ford, Renault a Peugeotu. Ztrácí se ale také auta luxusních značek jako třeba Hummer, Porsche či Maserati.

Pozor by si měli dát především majitelé stříbrných a šedých aut. Právě po těchto barvách jdou zloději nejčastěji.

Ze statistik je také patrné, že se pomalu začíná vytrácet „porevoluční trend,“ kdy se zloději zaměřovali na autorádia a další elektroniku. V rukou všemožných chmatáků nyní končí čím dál častěji náhradní díly, především airbagy xenonové světlomety, diodová světla pro denní svícení, přední mlhová světla, autobaterie či litá kola.

Štítky zoologická zahrada, Škoda Octavia, Liberec, ŠKODA AUTO a.s., Volkswagen, Ford Motor Company, Renault, Peugeot, Porsche, Hummer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U ZOO řádili zloději. Během pár hodin ukradli dvě Octavie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.