Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Policie obvinila žháře, který v České Lípě podpálil dvě auta

Policie dopadla a obvinila žháře, který v noci na středu v České Lípě podpálil dvě osobní auta a způsobil škodu zhruba za čtvrt milionu korun. Policie ještě týž den zadržela nedaleko požáru 21letého mladíka, později ho obvinila z poškozování cizí věci.

Vzhledem ke škodě mu hrozí až rok vězení, řekla dnes ČTK krajská policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Vyšetřovatel navíc podal návrh na vazbu, to ale soudce odmítl.

První požár automobilu byl policii ohlášen ve středu 13. května v 01:40. V Malé ulici hořel Ford Tourneo Connect, od kterého navíc začal hořet nedaleko stojící Opel Astra Caravan a také sloup veřejného osvětlení. O deset minut později byl nahlášen další požár v sousední Partyzánské ulici, kde vzplála Škoda Fabia. Oheň zničil majetek za nejméně 250.000 korun. Od počátku bylo podle policie zřejmé, že požár někdo založil úmyslně.

Policisté, kteří k požáru přijeli jako první, si všimli místního 21letého mladíka, který nedokázal vysvětlit odkud jde ani kam má v tu dobu namířeno. Na místě ho zadrželi jako podezřelého. Vzhledem ke způsobené škodě pak vyšetřování převzali kriminalisté, kteří mladíka pak obvinili.

Napsala ČTK

Štítky policie, Česká Lípa, požár, Ford Tourneo Connect, Opel Astra, Škoda Fabia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie obvinila žháře, který v České Lípě podpálil dvě auta  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.