Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na třech místech Českolipska hořel minimálně hektar lesa

Na třech místech Českolipska se v pondělí odpoledne rozšířil požár na minimálně hektar lesa. Nejrozsáhlejší vznikl v borovicovém lese v Tuhanci, kde hořelo několik hektarů a zásah zatím neskončil. Škoda a příčina ohně se budou ve všech třech případech zjišťovat


Požáru v Tuhanci si všiml po 19:00 letec na rogalu, hořelo v oblasti kolem Obroku. "Šlo o plamenné hoření a na některých místech byly stromy opálené do výšky tří až čtyř metrů," uvedla hasičů Zdenka Štrauchová. V této lokalitě bojují hasiči s požáry každým rokem. Hašení jim komplikuje velké převýšení a skalnatý terén se spoustou strží. "Letos požár postihl obzvláště nepřístupný terén, do kterého nemohli hasiči najet svou těžkou technikou. Situaci ztěžovalo také minimální pokrytí signálem operátorů a problémy s dorozumíváním v místě zásahu měli hasiči i na digitální radiové síti," upozornila mluvčí.

Na místě se postupně vystřídalo 11 jednotek hasičů a s hašením a monitoringem pomáhaly také dva policejní vrtulníky. "Provedly kolem dvaceti shozů hasební látky, vodu nabíraly v rybníce obce Holany," zmínila Štrauchová. Kvůli bezpečnosti hasičů byl zásah za tmy přerušen a obnoven dnes ráno. "Probíhá dohašování hrabanky," řekla Štrauchová.

Dnes dopoledne hasiči také dohašovali požár, který se v pondělí po 15:00 rozšířil na zhruba hektar lesa v obci Blíževedly v lokalitě Hvězda. Vystřídalo se tam 12 hasičských jednotek. "Tam už zásah skončil," poznamenala mluvčí hasičů. Už v pondělí večer se podařilo šesti jednotkám zlikvidovat požár na hektaru lesa v Jestřebí.

Zdroj: ČTK

Štítky les, okres Česká Lípa, požár, Obrok

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na třech místech Českolipska hořel minimálně hektar lesa  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.