Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie dopadla vraha z Vratislavic. Svou oběť jedenáctkrát bodl

Vražda šedesátiletého muže, ke které došlo před dvěma týdny ve Vratislavicích nad Nisou, je objasněna. Kriminalisté díky mravenčí práci dopadli padesátiletého muž z Liberce, který měl v ulici U Sila vraždit. O deset let staršího muže jedenáctkrát bodl a z jeho bytu odnesl televizi, notebook a další drobnosti.

Podezřelý muž skončil v sítích kriminalistů v sobotu, tedy deset dní po vraždě, kdy je na jeho stopu dovedly poznatky z posledních dní. Dnes už obviněný muž se při zadržení v centru města nijak nebránil a následně se k vraždě přiznal. Velkou měrou k rozluštění případu přispěla také veřejnost.

„Výzva se žádostí o pomoc nebyla lidem lhostejná, moc za to děkujeme. Pomohlo nám to,“ řekl na tiskové konferenci k dopadení vraha vedoucí krajských kriminalistů Vladimír Lukášek.

Motiv muže, který žije na okraji společnosti, je jasný. Šedesátiletého muže z Vratislavic ubodal kvůli majetkovému prospěchu. Z bytu mu odnesl nejen elektroniku, ale také pět tisíc korun, kuřecí křídla nebo také prášek na praní. Ani jedna z ukradených věcí neskončila v zastavárně nebo bazaru, vše si nechal pro sebe.

Obviněný muž byl už v minulosti trestán za krádeže. „Za zvlášť závažný zločin vraždy v úmyslu získat pro sebe nebo jiné majetkový prospěch mu hrozí 15 až 20 let ve vězení nebo výjimečný trest,“ uzavřel státní zástupce Radim Kadlček.

Na Liberecku je to letos první vražda. Případem se začali zabývat ve středu 13. května, kdy na tísňovou linku zavolal jiný známý zavražděného. Obával se o jeho zdraví, neboť se léčil s vysokým krevním tlakem. Měl se s ním sejít, ale nemohl se mu dovolat a nikdo nereagoval ani na zvonění u bytu.

Štítky Liberec XXX-Vratislavice nad Nisou, vražda, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie dopadla vraha z Vratislavic. Svou oběť jedenáctkrát bodl  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.