Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Tahle dvojice měla vybírat z kradených karet. Poznáváte je?

Liberečáci, nepoznáváte tuhle dvojici? Oba muže natočila kamera skrytá v bankomatu, když mělii vybrat peníze z kradených karet. Policisté se teď proto obrací na veřejnost s žádostí o pomoc. Pokud je vám kdokoliv ze snímků povědomý, kontaktujte policisty na lince 158.

První případ šetří policisté od 27. února, kdy oznámila pětašedesátiletá žena krádež karty. O ní přišla během cesty z prodejny Junior Kendik na Soukenném náměstí na terminál MHD nebo během nastupování a jízdy autobusem MHD linkou číslo 12 z ulice Fügnerova do Zeleného Údolí. Společně s kartou jí zloděj ukradl peněženku s osobními doklady, finanční hotovostí a platební kartou.

„Tyto věci jí odcizil neznámý pachatel v nestřeženém okamžiku z kabelky, kterou měla žena po celou dobu přes rameno. Seniorce vznikla škoda za více jak tisíc korun,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Několik málo minut po krádeži se neznámý pachatel pokusil o výběr peněz na odcizenou platební kartu z jednoho bankomatů přímo v centru města. Muže měl zaznamenal kamerový systém bankomatu a byly z něj pořízeny následující fotografie.

Druhý podobný případ mají stále nerozlousknutý policisté od 26. února, kdy okradl v kavárně na náměstí Dr. E. Beneše, poblíž liberecké radnice jednapadesátiletého muže neznámý zloděj. Z bundy, kterou měl muž odloženou na židli, mu pachatel vzal pánskou peněženku s osobními doklady, platební kartou a finanční hotovostí.

„Na odcizenou platební kartu provedl vzápětí čtyři neoprávněné výběry z bankomatu umístěného v centru města Liberce. Majitele účtu tak připravil o dalších bezmála 85 tisíc korun. I tohoto muže zachytil kamerový systém bankomatu,“ dodala mluvčí.

Policisté se teď proto ptají: poznáváte muže z fotografií? Pokud ano a můžete informacemi přispět k jejich dopadení, volejte na linku 158.

Štítky bankomat, platební karta, Zelené údolí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tahle dvojice měla vybírat z kradených karet. Poznáváte je?  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.