Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Česká Lípa nabízí k odprodeji zchátralé domy, za některé chce jen kolem půl milionu

Česká Lípa chce prodat sedm městských nemovitostí dohromady téměř za 14 milionů korun. Radnice původně navrhovala objektů osm, prodej domu v ulici Jindřicha z Lipé však zastupitelé nepodpořili. Radnice chce prodat objekty, které město ve většině případů nevyužívá. Navíc u každého z nich jsou nutné opravy za miliony.

Některé domy, které chce město prodat, nabízelo už několikrát, kupce ale zatím nenašlo. Znovu tak bude nabízet dům 135 na náměstí T.G. Masaryka, za který chce nejméně 2,7 milionu korun, ještě o dva miliony víc chce za dům s číslem popisným 164 na stejném náměstí. Radnice by ráda prodala i dům na Škroupově náměstí, v němž byla dříve služebna městské policie. Jeho cenu znalci odhadli na 1,5 milionu korun. Za 1,9 milionu prodává město dům v Klášterní 459 a 1,7 milionu chce za objekt v Moskevské 686.

Jen něco přes půl milionu žádá radnice za dům na adrese Sokolská 252. "Případný zájemce si však musí připočíst náklady na statické zajištění objektu, které město bude nyní provádět," upozornila mluvčí radnice Kristýna Brožová. Nově nabízí Česká Lípa k prodeji objekt bývalého energocentra na sídlišti Špičák, ze který chce nejméně 850.000 korun. "Všechny nabídky budou zveřejněny na úřední desce města, kde budou vyvěšeny minimálně 50 dní. Podmínkou prodeje je dodržení minimální ceny stanovené znaleckým posudkem a u některých objektů také převedení nájemních vztahů," uvedla mluvčí městského úřadu Kristýna Brožová.

V květnu zastupitelé schválili úpravu pravidel pro prodej nemovitostí. "Hlavním cílem bylo maximálně posílit transparentnost postupů při prodeji nemovitostí z majetku města," řekl místostarosta Juraj Raninec (ODS). Mimo jiné úprava nyní umožňuje zájemcům podávat žádost o koupi městské nemovitosti po celý rok, a to i v případě objektů, které radnice zatím k prodeji nenabídla. "Všechny tyto úpravy vycházejí z dosavadních zkušeností města a z doporučení výboru pro prodej a pronájem nemovitostí," dodal místostarosta.

Zdroj: ČTK

Štítky dům, Česká Lípa, nemovitost, Lipá, Tomáš Garrigue Masaryk, Juraj Raninec, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká Lípa nabízí k odprodeji zchátralé domy, za některé chce jen kolem půl milionu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.