Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nevěděl jak zapůsobit, vymyslel si proto fiktivního zabijáka

Poznal ji v pražském baru v roce 2011 a od první chvíle se do ní zamiloval. Řeč je o pětadvacetiletém mladíkovi z Českolipska, kterému policisté v tomto týdnu sdělili podezření z pronásledování. Jeho obětí se stala stejně stará servírka. Bar, kde pracovala, navštěvoval tak často, že si spolu začali časem tykat. Nikdy jí ale nedokázal říct do očí, že ji miluje, a tak na to šel oklikou. Fiktivní příběh se mu ale pořádně vymkl z rukou.

„Vymyslel si, že existuje jistý muž, který se do ní zamiloval, a protože ji chce získat za každou cenu, je schopen čehokoliv,  možná i něčeho zlého. Zároveň se nabídl, že ji před ním bude ochraňovat,“ řekla mluvčí policie Ivana Baláková.

Mladík si vymýšlel za tím účelem nejrůznější dobrodružné příběhy, ve kterých figuroval vždy jako hrdina a její věrný osobní strážce. Vše asi přehnal ve chvíli, kdy se jí svěřil s tím, že ho chce tajemný muž zavraždit, aby ho jako svého soka odstranil z cesty. Mladá žena pojala obavy i o svou bezpečnost a proto se raději obrátila na policisty. Tím vše prasklo.

„Podezřelý mladík se policistům k tomu, že oznamovatelku poslední tři roky pronásledoval a lhal jí, přiznal. Zpočátku prý jen nevěděl, jak na ni udělat co nejlepší dojem a později se do svých lží a vymyšlených historek čím dál více zaplétal. Nakonec se mu prý i ulevilo, když policistům řekl pravdu,“ uzavřela mluvčí. Za dlouhodobé obtěžování smyšlenými emaily, telefonáty a osobními kontakty, ho může soudce potrestat odnětím svobody až na jeden rok.

Štítky okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nevěděl jak zapůsobit, vymyslel si proto fiktivního zabijáka  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.