Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Historickou sochu nezbořil vandal, nacouval do ní řidič

Ujet od banální nehody se nevyplatilo řidiči náklaďáku, který minulý týden zajížděl k bráně pivovaru ve Svijanech. Jelikož byl vjezd do areálu ve večerních hodinách uzavřen, musel řidič vycouvat zpět na hlavní silnici. Jeho manévr mu ale příliš nevyšel a zbořil pískovcovou sochu u silnice.

„Couvání nezvládl a zadní částí narazil do pískovcové sochy, která byla umístěna přes silnici naproti vjezdu 3 metry od okraje komunikace v louce. Celá socha i s podstavcem přitom spadla na zem a rozbila se,“ řekl mluvčí policie Petr Kmínek.

Řidič nespíš počítal s tím, že nepozorovaně z místa odjede a tím pro něj celá událost skončí. Opak je pravdou. Semilští policisté ho ještě tentýž večer vypátrali. „Na základě zjištěných skutečností se řidič ke svému jednání přiznal. Policisté využili své oprávnění a viníkovi zadrželi řidičský průkaz. Celá věc bude postoupena na místně příslušný městský úřad k projednání,“ uzavřel mluvčí.

Štítky socha, Svijany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Historickou sochu nezbořil vandal, nacouval do ní řidič  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.