Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Alkohol za volantem? V Liberci si řidiči dávají pozor

Jsou liberečtí řidiči tak zodpovědní nebo jde o náhodu? Těžko říct. Policisté se ve středu po poledni zaměřili na motoristy ve Vratislavické ulici v Liberci. Během dvou hodin dali dýchnout skoro čtyřem desítkám z nich. Možná trochu překvapivě vyvázli všichni „bez ztráty kytičky,“ když se u každého řidiče na alkohol testru rozsvítila nula.

„Kromě toho, že u všech řidičů proběhly dechové zkoušky s negativním výsledkem, měli vše v naprostém pořádku. Reakce řidičů byly kladné a podobných akcí tohoto typu by do budoucna uvítali i více,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Bodejť by si řidiči akci nechválili. Všichni totiž za odměnu od BESIPu a Českého svazu pivovarů a sladoven dostali nealkoholické pivo, jednorázový alkohol testr a další drobnosti. „Zároveň žena v modré vestičce řidiče informovala o výhodách nealkholického piva. Policistky předaly řidičům kartičky se základními informacemi jak postupovat v případě dopravní nehody,“ dodala mluvčí.

Podobné výsledky dopravní akce nejsou běžné. Například minulý čtvrtek večer začal v Harrachově pod Mamutím můstkem jubilejní 20. festival Keltská noc 2015. Během neděle policisté zkontrolovali 78 vozidel a z toho 19 řidičů bylo pod vlivem alkoholu. Sedmnáct z nich se dopustilo přestupku a dva trestného činu. Celkem jedenácti řidičům byl zadržen řidičský průkaz.

Štítky Liberec, alkohol, BESIP

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Alkohol za volantem? V Liberci si řidiči dávají pozor  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.