Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na koupališti v Košťálově se topil malý chlapec

Už třetí případ tonoucího dítěte předškolního věku za tyto prázdniny zaměstnal záchranáře. V neděli po páté hodině odpoledne zůstal na koupališti v Košťálově pod hladinou vody nedaleko schůdků předškolák, kterého nakonec vytáhl jeden z přítomných návštěvníků. Malý chlapec měl velké štěstí, že nešťastnou událost přežil.

„Za pomocí dalších dvou osob byly zahájeny oživovací pokusy až do příjezdu zdravotnické záchranné služby, kdy se chlapce ujali lékaři. Po obnovení základních životních funkcí byl letecky transportován do Fakultní nemocnice v Hradci Králové,“ řekl k události mluvčí policie Petr Kmínek. K rodině dítěte byl přizván psycholog.

K podobné události, bohužel však s tragickým koncem, došlo začátkem prázdnin, na Českolipsku. Na koupališti v Dubici objevil třicetiletý muž na hladině koupaliště bezvládné tělo dvouleté dívenky. Společně s dalším kolemjdoucím se snažil malé dítě oživit, bohužel však bezúspěšně.

O měsíc později se topil roční chlapec v potoce ve Zlaté Olešnici na Jablonecku. Ve velmi vážném stavu ho vrtulník záchranné služby přepravil do nemocnice v Praze. Záchranáři ho na místě asi 50 minut resuscitovali.

Štítky koupaliště, Košťálov, Fakultní nemocnice Hradec Králové, okres Česká Lípa, Praha, Zlatá Olešnice, okres Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na koupališti v Košťálově se topil malý chlapec  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.