Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Současné vedení Libereckého kraje se distancuje od veřejných zakázek souvisejících s obviněním bývalého europoslance Duška

Liberecký kraj a jeho současné vedení se distancuje od případu, který se objevil v některých médiích v souvislosti s výběrovými řízeními z let 2011 a 2012 na zateplení Střední průmyslové školy v Belgické ulici v Jablonci n. N. a rekonstrukce Domova důchodců v Jabloneckých Pasekách. Zmíněné zakázky byly vypsány a administrovány v minulém volebním období, za působení předcházejícího vedení Libereckého kraje.

Současné vedení Libereckého kraje (ve funkci od 27. listopadu 2012), provedlo po svém nástupu zásadní změny, které zajistily výrazně větší otevřenost a transparentnost všech výběrových řízení. Došlo ke zrušení externího zadávání zakázek, už od počátku roku 2013 jsou zveřejňovány všechny smlouvy a objednávky nad 30.000 korun, výběrová řízení jsou otevřená pro vyšší počet uchazečů, veřejnosti je na webu k dispozici rozklikávací rozpočet kraje apod.

Jen za rok 2013 se uvedenými změnami podařilo v 90 veřejných zakázkách ušetřit celkem 114 mil. Kč oproti jejich předpokládané ceně. Za rok 2014 pak bylo vyhodnoceno celkem 37 veřejných zakázek zadávaných dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách a 55 veřejných zakázek malého rozsahu zadávaných resortem investic. Předpokládaná hodnota u všech 92 veřejných zakázek v roce 2014 činila 570.380.388 Kč bez DPH. Libereckému kraji toto otevřené soutěžení přineslo úsporu 26,51 % z původně stanovené hodnoty zakázek, což je 151.205.664 Kč bez daně z přidané hodnoty.

Za všechny zakázky uzavřené před termínem nástupu současného vedení Libereckého kraje nese veškerou odpovědnost bývalé politické vedení kraje.

Tisková zpráva

Štítky Liberecký kraj, veřejná zakázka, výběrové řízení, Střední průmyslová škola, Jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Současné vedení Libereckého kraje se distancuje od veřejných zakázek souvisejících s obviněním bývalého europoslance Duška  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.