Počasí dnes6 °C, zítra6 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vybrzďování u Chrastavy se řidiči v Superbu nevyplatilo

Až osm let vězení si může odsedět šestačtyřicetiletý řidič Superbu. Ten v březnu na silnici první třídy mezi Chrastavou a Libercem nebezpečně vybrzďoval kolemjedoucí Octavii. Po několika manévrech způsobil nehodu, od které ujel. Policisté ale nyní zjistili totožnost řidiče a obvinili ho hned z několika porušení zákona.

„Liberečtí kriminalisté zahájili v těchto dnech trestní stíhání šestačtyřicetiletého řidiče Škody Superb pro několik trestných činů - vydírání, poškození cizí věci a pokus trestného činu ublížení na zdraví a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku,“ popsala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

K incidentu došlo v březnu na silnici I/35 ve směru na Liberec. Šestačtyřicetiletý řidič Superbu za připojením od Bílého Kostela nad Nisou předjel řidiče Octavie a bez důvodu prudce brzdil a snížil rychlost jízdy tolik, že řidič Octavie musel téměř zastavit.

„Tato situace se opakovala ještě znovu. Ve stoupání od Chrastavy přinutil opět řidiče Octavie jedoucího v pravém jízdním pruhu prudkým bržděním k prudkému zpomalení. Následně jej natlačil do levého jízdního pruhu a zvýšenou rychlostí vyjel před Octavii.  Poté, co dosáhl vyšší rychlosti, opět bez důvodu zabrzdil tak prudce, že řidič Octavie byl také nucen zastavit. Přitom řidič Octavie na tuto situaci zareagovat nestačil a zezadu narazil do Škody Superb,“ shrnula celý incident mluvčí policie.

Řidič, který vybrzdil Octavii, poté z místa nehody ujel. Při nehodě navíc způsobil skoro padesátitisícovou škodu na Octavii.

Štítky Škoda Octavia, Škoda Superb, Chrastava, Liberec, Bílý Kostel nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vybrzďování u Chrastavy se řidiči v Superbu nevyplatilo  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.