Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté zachraňovali třikrát během 14 dnů stejného muže

Hned třikrát během čtrnácti dní zachraňovali policisté z Frýdlantska osmatřicetiletého muže se sebevražednými sklony. Ani jednou se jeho záměr nepovedl a muž pokaždé skončil v péči lékařů. Na nich je nyní, aby se muž opět o sebevraždu nepokusil. Minimálně jednou měl sebevrah skutečně „namále.“

„Na tomto místě je třeba vyzdvihnout práci nejen zakročujících policistů, ale všech složek Integrovaného záchranného systému, kteří měli na záchraně života muže nemalý podíl. Díky nim zbytečně nevyhasl jeden lidský život,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Poprvé mu policisté zachránili život, když vykřikoval v jedné z restaurací, že se hodlá zabít. „Ostatní návštěvníci restaurace z obav o jeho život přivolali na místo lékařskou pomoc a policisty. Následně skončil v péči lékařů,“ doplnila mluvčí.

Jeho další pokus o sebevraždu následoval o pár dní později, kdy ho hasiči nalezli v bezvědomí v jeho bytě. Muž se pravděpodobně předávkoval léky a pro své příbuzné nechal několik dopisů na rozloučenou. Záchranářům se ale podařilo sebevraha zachránit.

Muže lékaři poté opět propustili a netrvalo dlouho, kdy se do jejich péče opět vrátil. Začátkem října si toho samého muže všimli policisté, když projížděli po mostě přes řeku Smědou ve Frýdlantu. „Hlídka okamžitě zastavila vozidlo a přiběhla k muži, který se již pustil zábradlí s úmyslem skočit dolů. V tuto chvíli policisté pohotově muže uchopili za ruce a dostali jej zpět na most,“ dodala mluvčí.

Štítky lékař, Frýdlantsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté zachraňovali třikrát během 14 dnů stejného muže  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.