Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Obchod za biliony je na spadnutí. Čtyři české pivovary má převzít nový majitel

V pivovarnickém průmyslu je na spadnutí jeden z největších obchodů historie. Světová pivovarnická jednička Anheuser-Busch InBev se dohodla na odkupu svého věčného konkurenta a dvojky na trhu SABMiller, majitele Plzeňského Prazdroje, Gambrinusu, Radegastu nebo třeba Velkopopovického kozla.

AB InBev, největší pivovarský koncern světa, je belgicko-americká společnost, sestávající se z původně belgického InBevu a pivovaruAnheuser Busch z USA, známého díky své značce Budweiser, Corona, Hoegaarden nebo Stella Artois. Po sloučení by obří pivovarská společnost vařila třetinu piva na celém světě.

Obě firmy podle posledních infromací uvádí, že AB InBev zaplatí za jednu akcii svého největšího konkurenta 44 liber v hotovosti. První nabídka byla přitom 38 liber za jednu akcii. Minulý týden AB InBev nabídlo o čtyři libry více a podle pondělních zpráv byla poslední nabídka 43,50 libry za akcii. Podle agentur by tak šlo o obchod za 2,5 bilionu korun.

Pro zákazníky by megatransakce, která nemá v pivovarnickém průmyslu obdoby, neznamenala víceméně nic zásadního. Anheuser-Busch InBev by naopak posílil svou pozici především v Severní Americe a Africe.

Štítky obchod, Anheuser-Busch InBev, Plzeňský Prazdroj, a. s., Pivovar Radegast, Pivovar Gambrinus Plzeň, akcie, Budějovický Budvar, InBev Belgium, USA, Hoegaarden

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obchod za biliony je na spadnutí. Čtyři české pivovary má převzít nový majitel  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.