Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Požár vily u Brniště napáchal pětimilionovou škodu, na místě zasahovalo devět jednotek hasičů

Obrovský požár vily v Novém Luhově zaměstnal v neděli nad ránem devět jednotek hasičů. V době jejich příjezdu byla už celá střecha domu v plamenech. Škoda, kterou požár způsobil, je obrovská. Podle prvního odhadu se bude pohybovat kolem pěti milionů korun.

„Když jednotky dorazily, střecha byla zachvácená plameny. Požár poškodil celou střešní konstrukci, částečně také strop a obvodové stěny druhého nadzemního podlaží,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Hasiči s plameny bojovali z automobilového žebříku i uvnitř domu za pomoci dýchací techniky. V domě, se naštěstí nikdo nenacházel. „Hasiči prošli obě nadzemní podlaží, do podkroví jim odřízl cestu rychle šířící se požár. Zhruba po dvaceti minutách se hasiči museli stáhnout ven z objektu, neboť se zřítila část střechy. Hašení tak probíhalo z vnějšku. V objektu, který delší dobu nebyl využíván k bydlení, hasiči v průběhu zásahu nikoho nenašli,“ dodala mluvčí.

Na stejné místo museli hasiči vyjíždět ještě dnes ráno. „K doutnajícímu požářišti vyjely jednotky ještě dnes ráno v půl deváté, kdy se znovu rozhořel jeden z trámů v půdním prostoru,“ uzavřela Štrauchová.  

Foto HZSLK

Štítky požár, dům, Brniště, střecha, Nový Luhov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár vily u Brniště napáchal pětimilionovou škodu, na místě zasahovalo devět jednotek hasičů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.