Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vypočítavá pošťačka měla brát z pokladny peníze, přišla si na čtvrt milionu

O čtvrt milionu si měla krádežemi polepšit dnes už bývalá vedoucí pobočky České pošty v Osečné. Podle televize Nova, která o případu informovala jako první, měla třiapadesátiletá žena pravidelně brát peníze z pokladny. Vedení společnosti neobměkčil ani fakt, že žena na pobočce pracovala téměř deset let a ke všemu se doznala. S vedoucí pobočky ukončila společnost pracovní poměr a brzy ji čeká soud.

„Žena měla brát z pokladny finanční hotovost, kterou poté používala pro vlastní potřebu. Mělo by se jednat o 250 tisíc korun, ale dalším šetřením může částka narůst,“ dodala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Podle mluvčího České pošty se žena ke krádežím přiznala, částku z ní teď bude společnost vymáhat. Dnes už bývalé vedoucí pobočky hrozí za zpronevěru až deset let za mřížemi.

Je to přitom rok, co policisté řešili zpronevěru v jiné spediční společnosti. Řidiče rozvážejícího zásilky před minulými Vánocemi okradl zaučující se dvaadvacetiletý kolega. Ten v nestřeženém okamžiku sbalil peněženku, kterou na malý moment spustil řidič z dohledu. Do hodiny však skončil i se stotisícovým obnosem v rukou policistů.

„Z palubní desky služebního vozidla Renault Master vzal kasírtašku s uvedeným obnosem a pod záminkou, že jde na toaletu, odešel i s penězi neznámo kam,“ řekla mluvčí policie.

Jak se později ukázalo, mladík měl namířeno přímo do bazaru s ojetými vozy, kde si chtěl za snadno získané peníze pořídit vůz. Policisté však ve velmi krátké době, téměř do hodiny, mladíka dopadli i se všemi penězi v autobazaru v Tanvaldské ulici a místo nákupu tak mladík skončil na policejní služebně.

„Ten se ke krádeži doznal a jako motiv krádeže uvedl finanční problémy. Dále policistům sdělil, že jednal zkratkovitě,“ doplnila mluvčí.

Štítky peníze, krádež, Česká pošta, Osečná, TV Nova, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vypočítavá pošťačka měla brát z pokladny peníze, přišla si na čtvrt milionu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.