Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Cizinci, který způsobil smrtelnou nehodu u Hrádku, hrozí šest let vězení

Policisté zahájili trestní stíhání pětapadesátiletého cizince, který vloni v květnu zavinil nehodu u kruhového objezdu v Hrádku nad Nisou, při které zemřel jeho spolujezdec. Řidiči teď hrozí až šest let za mřížemi za usmrcení z nedbalosti a ohrožení pod vlivem návykové látky. Trestní stíhání řidiče probíhá na svobodě.

Německý řidič usedl za volant vozidla pod vlivem alkoholu, když po nehodě nadýchal dvě promile. „Dále řídil vozidlo, přestože nebyl držitelem příslušného řidičského oprávnění,“ dodala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Kriminalisté si vyžádali vyhotovení znaleckých posudků z oboru zdravotnictví a z oboru doprava. Z nich vyplývá, že řidič dostatečně nesledoval provoz, v levotočivé zatáčce nepřizpůsobil rychlost a bočně narazil do ocelových svodidel. Poté čelně narazil do zídky kruhového objezdu, kde se vozidlo převrátilo na střechu. „Při nehodě přišel o život jeho spolujezdec, rovněž občan cizí státní příslušnost,“ dodala mluvčí.

Foto HZSLK

Štítky Hrádek nad Nisou, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinci, který způsobil smrtelnou nehodu u Hrádku, hrozí šest let vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.