Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Požár v prodejně textilu způsobila zapálená svíčka. Škoda je 1,5 milionu korun

Více než milionovou škodu způsobil dnes dopoledne požár v obchodě s textilem v Tanvaldě. Plameny zachvátily obchod a sklad v Krkonošské ulici v pondělí po půl jedenácté. Majitelka se snažila požár uhasit ještě před příjezdem hasičů, sama se však nadýchala zplodin a skončila v nemocnici.

„Z důvodu uskladnění velkého množství hořlavého materiálu se požár rychle šířil. Přesto se hasičům podařilo požár lokalizovat vysokotlakým proudem vody po deseti minutách od příjezdu,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Vyšetřovatel ještě během pondělí zjistil příčinu požáru. Tou je nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm, konkrétně se svíčkou. Škoda je podle něho vyčíslena na 1,5 milionu korun.

Při vyhledávání dalších ohnisek pracovali hasiči s termokamerou. „Část zboží vynesli ven, kde probíhalo dohašování. Na odvod kouře použili přetlakovou ventilaci,“ uzavřela mluvčí.

Foto HZSLK

Štítky požár, Tanvald, textilie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár v prodejně textilu způsobila zapálená svíčka. Škoda je 1,5 milionu korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.