Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V lese na okraji Nové Vsi se povalovalo sedm dělostřeleckých min

To si takhle jdete po lese a najednou vám u nohou leží osmicentimetrová dělostřelecká mina. A ne jedna, hned sedm. Přesně takové překvapení čekalo na muže, který se v neděli odpoledne procházel po lese v Nové Vsi nedaleko Chrastavy. O nálezu min ještě to odpoledne informoval policisty, kteří se postarali o jejich likvidaci.

„Munice se nacházela uprostřed nepřístupného lesa, kde se v blízkosti  nenacházely žádné budovy. Na místo se vydala policejní hlídka a policejní pyrotechnik, který ve večerních hodinách nalezl prozatím tři kusy dělostřeleckých min ráže 8 centimetrů,“ dodala mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Jelikož se po několika desítkách minut začalo stmívat a zásah by tím byl nebezpečný, musel pyrotechnik práci přerušit a pokračovat až druhého dne v ranních hodinách za denního světla. „Chrastavští policisté museli místo nálezu řádně zajistit a místo střežit až do ranních hodin. V tom jim vypomáhali policisté z Nového města pod Smrkem,“ doplnila mluvčí.

Pyrotechnik v lese na okraji Nové Vsi našel během pondělí další čtyři miny, které zneškodnil podobně jak tři kusy munice nalezené v neděli.

Foto Dominik Svoboda

Štítky les, Chrastava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V lese na okraji Nové Vsi se povalovalo sedm dělostřeleckých min  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.