Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Opilý mladík usnul na místě činu. Majitel Octavie ho našel ve svém autě

O tom, že krást se nemá, se přesvědčil v pondělí po půlnoci třiadvacetiletý cizinec, kterému se zalíbilo v České Lípě. Tam si vyčíhl zaparkovanou Octavii v Ústecké ulici. Jeho silně podroušený stav mu ale dovolil jen vloupat se do auta, odjet už nedokázal. V zaparkovaném autě navíc usnul.

Když si majitel všiml, že u Octavie svítí zadní červená světla, okamžitě vyběhl na parkoviště. „Tady zjistil, že v jeho autě spí neznámý opilý mladík. Okamžitě ho vzbudil a z auta ho vyhodil. To ale neměl dělat. Nevšiml si totiž, že mu tento opilec interiér auta velmi poškodil. Jeho opravu odhaduje na nejméně 10 tisíc korun,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

Potom, co se v autě majitel pořádně porozhlédl, také pochopil, že se mu  mladík snažil Octavii odcizit, o čemž svědčila poškozená spínací skříňka. „Kriminalisté pak po mladíkovi pátrali a dnes se jim ho podařilo zadržet. Jedná se o cizince s přechodným bydlištěm na Mělnicku. Ten si již převzal záznam o sdělení podezření pro přečiny poškození cizí věci a pokusu o neoprávněné užívání cizí věci,“ uzavřela mluvčí. Podezřelý mladík, který bude dál stíhán na svobodě, svého činu lituje a chce se s majitelem auta finančně vyrovnat. Svůj čin vysvětluje tím, že v opilosti nevěděl, co dělá.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Škoda Octavia, Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý mladík usnul na místě činu. Majitel Octavie ho našel ve svém autě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.