Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na stavbě multifunkčního domu ve Frýdlantské ulici se zřítila část konstrukce

Část stavební konstrukce se v neděli zřítila na stavbě multifunkčního domu Avicena ve Frýdlantské ulici naproti budově liberecké základní umělecké školy. Při nehodě se naštěstí nikomu nice nestalo. Policie teď zjišťuje, jak k incidentu došlo.

„Zřítila se část lešení, nikdo nebyl zraněn, policie nyní zjišťuje, zda nedošlo k porušení bezpečnosti ochrany práce,“ řekla Drbně mluvčí policie Ivana Baláková.

Podle ní došlo ke zřícení lešení, podle fotografie, kterou Drbně zaslala čtenářka a podle dalších svědků, to ale vypadá na pád bednění betonované části třetího nadzemního podlaží.

Plochu mezi ulicemi Frýdlantská a Pálkova, vedle Okresní správy sociálního zabezpečení, si v květnu loňského roku převzali dělníci z Metrostavu do své režie. Do konce prvního čtvrtletí letošního roku měl v těchto místech stát nový polyfunkční dům pojmenovaný Avicena. Termín dokončení se ale posunul.

Avicena má Liberečanům nabídnout vícero využití. K dispozici má být na tři desítky parkovacích míst v podzemí, deset bytů o velikosti 46 až 125 metrů čtverečných. Jejich cena startuje na dvou milionech za 2KK. Za 4KK o výměře 124 metrů čtverečných dáte skoro trojnásobek.V přízemí vyroste kavárna, lékárna, prodejna zdravotnických potřeb či optika. Druhé, třetí a čtvrté podlaží zaberou ordinace lékařů z různých oborů.

Autoři | Foto Linda Friscoolová

Štítky dům, policie, Avicenum, Metrostav, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na stavbě multifunkčního domu ve Frýdlantské ulici se zřítila část konstrukce  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.