Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Je vám povědomý tento muž? Z bankomatů vybírá peníze na kradené platební karty

Je vám povědomý tenhle muž? Víte, o koho se jedná? V tom případě kontaktujte policisty, kteří by si s ním rádi popovídali. Neznámý muž v bundě pískové barvy a šedivé čepici je podezřelý z toho, že okradl dvě seniorky a následně vybíral z jejich platebních karet. K jeho smůle ho v obou případech vyfotografoval bankomat.

První případ se odehrál 15. února mezi 11:00 a 13:00 hodinou, kdy zatím neznámý zloděj okradl devětasedmdesátiletou ženu. Ukradl ji koženkovou peněženku, ve které měla osobní doklady a mimo jiné i platební kartu, bohužel i včetně PIN kódu. „Není divu, že v zápětí provedl neznámý pachatel na odcizenou platební kartu tři neoprávněné výběry z bankomatů v Liberci, a to v celkové výši téměř 2 tisíc korun,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Žena o svoji peněženku zřejmě přišla při jízdě tramvají číslo 3 ve směru od Šaldova náměstí do ulice Fügnerova nebo v autobuse linky číslo 22 na sídliště Kunratická.

O tři dny později si neznámý pachatel vyhlédl devětašedesátiletou ženu v nákupním centru Plaza na Šaldově náměstí. V nestřeženém okamžiku ji z kabelky rovněž odcizil koženou peněženku s doklady, dárkovými poukazy a také platební kartou. Tentokrát zloděj seniorce způsobil škodu přes pět tisíc korun. „Následně však žena obdržela měsíční výpis z běžného účtu, kde ji čekalo nemilé překvapení. V den, kdy byla okradena, provedl pachatel na její odcizenou platební kartu celkem tři neoprávněné výběry z bankomatu v centru města v celkové výši 15 tisíc korun,“ dodala mluvčí. I tohoto pachatele zachytila kamera umístěná na bankomatu. V tomto případě žena PIN kód u platební karty neměla, jak ho neznámý zloděj zjistil, není jasné.

Pokud muže poznáváte, kontaktujte policisty na lince 158. Už v loňském roce řešili policisté z Vratislavic podobný případ, kdy byl pachatel výrazně podobný tomu, který má na svědomí únorové případy. Není vyloučeno, že by se mohlo jednat o stejného muže. 

„Noste své osobní věci pokud možno ve vnitřních náprsních kapsách a ženy pokud možno na dně kabelek či v různých uzamčených kapsách. A hlavně neponechávejte své věci nikdy ani sebemenší chvíli bez dozoru. Pokud vlastníte platební kartu, nikdy u ní neponechávejte uvedený PIN kód. V případě, že si jej napamatujete, noste jej odděleně na zcela jiném místě,“ uzavřela mluvčí.

Foto Policie ČR

Štítky platební karta, bankomat, peněženka, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je vám povědomý tento muž? Z bankomatů vybírá peníze na kradené platební karty  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.