Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

To je úlovek! Celníci našli v Mercedesu 50 tisíc tablet léku zneužívaného pro výrobu pervitinu

Takovýhle záchyt se celníkům nepodaří každý den. Rekordní úlovek hlásí z Hrádku nad Nisou, kde v pondělí objevili v luxusním Mercedesu 19 kilogramů léku Cirrus. Ten se běžně používá pro léčení chřipky, v takovémto množství jej ale z Polska do České republiky dováží pašeráci pro výrobu pervitinu.

Vytipované auto s polskou poznávačkou zastavili u Hrádku nad Nisou celníci v pondělí dopoledne. „Při kontrole vozidla celníci našli v zavazadlovém prostoru auta dvě igelitové tašky a v nich tablety léku značky Cirrus vyloupané z blistrů. Po zvážení se jednalo o 19,044 kilogramů, což odpovídá po přepočítání váhy na tablety přibližně 50 tisíc kusů,“ dodal mluvčí celníků Martin Stočes.

A teď trochu čísel. Ze zmíněných devatenácti kilogramů Cirrusu by zkušený „vařič“ vyrobil 3,5 kilogramu pervitinu, který by mohl uspokojit 17 500 uživatelů.

„Celníci případ nadále prověřují pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy ve značném rozsahu, za který muži hrozí v případě odsouzení trest vězení v rozmezí 8 až 12 let,“ doplnil Stočes.

Celníci si díky záchytu můžou přepsat své historické statistiky. Do tohoto týdne byl největším záchytem úlovek z loňského ledna, kdy v jejich rukou skončilo skoro 8 tisíc tablet stejného léku.

Foto Celní správa

Štítky metamfetamin, Mercedes-Benz, Hrádek nad Nisou, Polsko, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

To je úlovek! Celníci našli v Mercedesu 50 tisíc tablet léku zneužívaného pro výrobu pervitinu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.